top of page

15 Şubat Haftası






Satürn Uranüs karesi 17'sinde haftaya damgasını vuruyor. Hatta yıl genelinde 2 kez daha deneyimleyeceğiz bu açıyı. Ağır hareket eden gezegenlerin etkisi bir günde açığa çıkmaz tabiki. Sınırları zorlayan değişimler yaşayacağız. Ve bu değişimlerin içerisinde finansal konular, krizler, ekonomik yapılandırmalar, özgürlük mücadeleleri, insan hakları, teknolojik reformlar mümkün. Otoriteyle sorunlar, ilişkileri koparmak, ani sert gündemler, meydan okumalar olabilir. İrade gücüne sahip çıkanlar, dayanıklı olmanın getirdikleriyle daha da güçleneceklerdir.


-Satürn Uranüs karesi 2000 Mayıs'da olmuş en son. Ve olaylara şöyle bir bakacak olursak;

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı`ndan (CIA) İngiltere`de Avam Kamarası`na kadar dünya genelinde bilgisayarlar, `I Love You` virüsüyle tanışmış. İlk olarak Filipinler`den gönderilen virüs, ABD`de 10 milyar dolar zarara yol açmış.

İran Yüksek mahkemesi, parlamento seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayımını durdurarak, 1979 İslam Devrimi`nden beri reformcuların parlamentoda ilk kez çoğunluğu kazandığını doğrulamış.

Fiji`de silahlı ve maskeli 7 kişi, parlamentoya baskın düzenleyerek, dönemin başbakanını ve 30`dan fazla milletvekilini rehin almış. Darbe lideri George Speight, iktidarı ele geçirdiğini ilan etmiş.

İsrail, Güney Lübnan`da 22 yıldır sürdürdüğü işgale son vermiş.

Endonezya`nın eski Devlet Başkanı Suharto, iktidarı döneminde milyonlarca doları zimmetine geçirmekten yargılanacağı taahhüdüyle ev hapsine alınmış.

Fiji`de Devlet Başkanı Ratu Sir Kamisese Mara, 19 Mayıs darbesinden sonra görevi bırakmış.


Olaylar olaylar...


Merkür Jüpiter kavuşumu ise Pazartesi'den itibaren yabancılarla yapılan işler, eğitimler, bilgi, yayıncılık, seyahatler konusunda vizyonları, düşünceleri pozitif biçimde genişletebilir. Özellikle bu bahsetmiş olduğum alanlarda geçmişe ait tamamlanmayı bekleyen işleriniz varsa haftanın ilk 3 gününü değerlendirebilirsiniz.


18 Şubat'ta Perşembe günü Güneş Balık burcuna geçiyor. Yaklaşık bir ay boyunca bütünü görebilmek, merhamet etmek, yardımlaşmak, "su akar yolunu bulur" diyebilmek daha bir mümkün olacak. Ne güzel yılın ilk kandili Regaib Kandili de Perşembe gecesine denk geliyor.

Mars Venüs karesi de Perşembe günü aktifleşiyor. Hafta sonuna girerken ilişkiler gerilebilir. Aşklar arkadaşlıklar, olmak istenilen yerler, durumlar karışabilir. İş birlikleri için bir tarafa güvenmek gerginliği çözebilir. Rekabet ve hırs durumları zorlar. Uzlaşmak başarı getirebilir. Fyi.



22 Şubat'ta Merkür retrosu bitiyor. Bu retro bir hayli zorladı. Teknolojik konular, yanlış mesajlar derken son virajdayız aslında. 20 - 22 Şubat Merkür durağan! İletişim sıkıntıları tatsızlık verebilir. Anlaşılmayabilir bazı şeyler. Bir sonraki hafta Pazartesi günü yani 22 Şubat 03:52'de Merkür retro dönemi sona eriyor ve kendisini 29 Mayıs'a kadar geri harekette görmüyoruz.




Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.



Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar ise şu şekilde:


17 Şubat Çarşamba 03:15 - 06:11

19 Şubat Cuma 10:26 - 19:03

21 Şubat Pazar 21:37 - 22 Şubat Pazartesi 06:52


Herkese kolaylıklar dilerim, iyi haftalar.


Begüm Bayraktar

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.


61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page