top of page

20 Aralik Haftasi




Bu haftanın önemli olaylarına bakacak olursak;


20 Aralık Güneş Jüpiter sekstili

21 Aralık Güneş Oğlak burcuna geçişi

24 Aralık Satürn Uranüs Karesi

25 Aralık Mars Kiron üçgeni

25 Aralık Venüs Plüton kavuşumu var.


Öncelik hafta başında eğitimler, ticari konular, seyahatler, hukuksal işlemler adına önemli konuşma ve görüşmeler yapılabilir. Kendinize vizyon katacağınız yeni şeyler öğrenebilir; tecrübesine güvendiğiniz kişilerden de destek alabilirsiniz.


Güneş’in Oğlak burcuna geçişiyle beraber bizler de yaklaşık bir ay boyunca daha sıkı ve planlı olup, sorumluluklarımızı yerine getirmek isteyeceğiz. Az laf çok iş diyeceğiz.


Cuma günü yılın 3. Satürn Uranüs karesi aktifleşiyor. Haritalarınızda 11 derece Boğa ve Kova’nın olduğu alanlar etki altında. Genel olarak ise isyanlar, başkaldırılar, grevler, hak hukuk aramalar, bilimsel, uzay ve teknolojik alanda gelişmeler ve maalesef depremler adına da tetikleyici.


Cumartesi günü cesaretleri toplayıp önemli işler, görüşmeler halledilebilir. Ancak ilişkiler ve para piyasaları adına dikkatli olmak lazım. Risk almaktan uzak durmak gerekiyor.



Ay Boşlukta Zamanları

Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar ise şu şekilde:


21 Aralık Salı 17:42 – 22 Aralık Çarşamba 00:53

24 Aralık Cuma 04:38 – 11:24

26 Aralık Pazar 11:38 – 19:23





Pazartesi Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Aileyle vakit geçirmek, sevdiklerinizden destek almak, iki güzel tatlı söz dünyalar yerine geçebilir. Ancak sabah saatleri Merkür ile sert bir açısı var Ay’ın. Kırıcı sözler duyabiliriz. :( Tartışmalara dikkat.


Salı günü Ay Yengeç’te Neptün ile güzel bir açı yapıyor öncelikle. Hayal gücünüzü kuvvetlendirebilecek bir etki. Yaratıcı uğraşlar için değerlendirilebilir. Ya da sabahın erken saatlerine güne dua, meditasyon ile başlamak iyi hissettirebilir. Günün ikinci yarısı sert etkiler var; Ay Venüs ve Plüton ile karşıtlık yapacak. :( Alma-verme dengelerinde krizler, aradın aramadınlar, egosal çatışmalar, patronlarla sıkıntılar olabilir. Takıntı haline getirmezsek ve alınganlık yapmazsak ya da duygusal kontrolleri elde tutabilirsek amenna. Alışveriş için de not okay günü. Bugün için önemli işlerinizi 17:42’ye kadar tamamlayın Ay sonrasında boşlukta. 18:59’da Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İyi ki doğdunuz sevgili Oğlaklar.


Çarşamba 00:53’te Ay Aslan burcuna geçiyor. Enerjiler yükseliyor özellikle sabah saatleri Mars’dan güzel bir açı alıyor Ay. Efor gerektiren işler için yeterli motivasyona sahip olacağız. Spordu, onu oradan kaldırmaktı vs üşenmek yok. Cesaretler toplanıp işler halledilebilir. Normal estetik, bakım, güzellik işleriniz için bugünü değerlendirin derdim ancak Venüs retro. Hele gidip de botox asla yaptırmayın. İstediğiniz sonucu alamayıp üzülmeyin. Ama dibiniz geldiyse, manikür pedikür bilindik işler yapılabilir. Akşam saatleri Ay Satürn karşıtlığı aktif. Bazı engelleyici koşullar can sıkabilir. Ay Uranüs’den de dik bir açı alıyor. Gece aklınıza gelen ani fikirler olabilir which is ok… Ama değişen şartlar durumlar olursa, tepkilerinizi kontrol edin. En iyi yatın uyumak belki de. Her gecenin bir sabahı var demişler ne de olsa.


Perşembe Ay Aslan’da. Haftanın en dudak büken günü olabilir. Merkür, Venüs, Plüton ile 150lilikler sonrasında Jüpiter ile karşıtlık. Tek bir cümlede toparlamam gerekirse; iletişimsel ve ilişkisel karışıklıklar içerisinde kalınabilir. Bireysellik ön planda ve olayları büyütmemek gerekiyor.


Cuma, 09:38 – 11:24 arası Ay boşlukta. 11:38 Ay Başak’a geçiyor. Çalışkan, verimli bir gün olur. Haftasonu ya da yılbaşı programları organize edilirse programlara sadık kalınır. Hatta saatinde biline gelinir bir yere. Ancak Satürn Uranüs karesi aktif. Maddi açıdan dikkat edilmeli. Akşamüstü AY Güneş üçgeniyle aktarmak istedikleriniz karşı tarafa daha rahat geçer. Eril-dişil dengeler rahat kurulur.


Cumartesi Ay Başak’tayken köşe bucak temizlik veya her bir şeyde detay aramak çok mümkün. Mars Kiron arasındaki güzel açı cesur konuşmalar, analizler ve eylemler verebilir. Duygusal açıdan ne hissediyorsanız detay detya aktarabilirsiniz. Ancak Venüs Plüton da kavuşumda. Nolur takıntı yapmayın. Odağınızı değiştirin mesela o an. Çok işe yarıyor, ciddiyim :)


Pazar 11:38 – 19:23 arası Ay boşlukta. Önemli işlerinizi bu saat aralığına denk getirmeyin derim. 19:23 sonrası Ay Terazi burcuna geçiyor. Akşam saatleri birliktelikler, iş ortaklıkları, uzlaşmalar adına keyifli geçebilir.


Sevgiyle, iyi haftalar…


Begüm Bayraktar

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.




61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page