top of page

23-30 Eylül Haftası ve Burçlar “Dengi dengine haller”



Haftaya Ay Yengeç'te başlıyoruz. Biraz duygusal biraz geçmiş anıları hatırlayacağımız biraz da sevdiklerimizle vakit geçirmenin iyi geleceği bir gün aslında Pazartesi. 23 Eylül günü Ekinoks! Gece gündüz eşitliğinin yaşandığı tarih. Mevsim geçişimiz. Güneş de, Terazi burcuna geçiş yapacak. Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun! Yaklaşık 1 aylık süre boyunca daha uzlaşmacı, Başak sezonunun vermiş olduğu eleştirellikten uzak; yapıcı davranmak isteyeceğiz. Güzellik, uyum, sanat, estetik, dekoratif yenilikler ön planda olacaktır. Ve ilişkilerde "ben" önceliği yerini "sen" e bırakacaktır. Olaylara daha objektif ve adil yaklaşabileceğiz. 28 Eylül'deki Terazi burcundaki Yeniay da bu ilişkiler, anlaşmalar, sözleşmeler açısından güçlü ve güzel gelişmeler verebilir. Haritanızda Terazi burcu nereye denk geliyorsa, o evin temsil ettiği konularla ilgili gelişmeler, hareketlilik yaşayabilirsiniz.


28 Eylül 21:26 Terazi Yeniayı


Bu Yeniay'da Kiron karşıtlığı alacağız. Kiron’a kısaca değinirsek; astrolojide “yaralı şifacı” diye tanımladığımız bir astreoiddir. Kendimizde var olan ancak kendimiz için kullanamadığımız gücümüzü anlatır. Hani terzi kendi söküğünü kendisi dikemez derler ya, o misal. Ancak bunu bilip, “aa benim Kiron’un burdaymış ben burada yara alıyorum, gücümü kullanamıyorum.” Deyip bırakmıyoruz J Haritalar her zaman potansiyelinizi keşfetmek için bir anahtardır. Kiron’a da zaten haritanın anahtarı deriz. Şekli anahtar gibidir. Önemli olan bu anahtarı fark etmektir. Kiron’un bulunduğu yerde kör nokta vardır. Kendinizi bu alanda değerlendirmek zor gelir. Hatta görmezsiniz bile çoğu zaman. Aslında bu alan çok başarılı olabileceğiniz bir alandır. Kiron’un haritalarımızdaki yeri ve açıları göremediğimiz gölge tarafımıza işaret eder. Farketmeden bilinçaltına attığımız konuları fark etmemizde ve aşmamızda oldukça önemlidir.


Terazi stelyumuyla, Oğlak burcundaki Satürn , Plüto arasında zorlayıcı açı kalıpları oluşacak. Uzlaşma sağlamak pek kolay olmayacaktır.


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:


24 Eylül Salı 01:13 - 12:19

25 Eylül Çarşamba 19:12 - 26 Eylül Perşembe 13:36

28 Eylül Cumartesi 06:56 - 13:02


Haftalık&Yeniay Ay Burç Yorumları

(Yükselen burcunuzu öncelikli okuyun.)

Koç: Evlilik kararı veya teklifi alabilirsiniz. Nişan, düğün için tarih bakmaya başlayanlarınız olabilir. İmza atılacak işler için yepyeni bir zamana girdiniz çünkü. Hem özel hayatınızda konularda sürprizlere, yeniliklere açıksınız hem de ortaklık, iş anlaşmaları gibi konularda yeni heyecanlarınız olabilir. Eğer partnerinizle dargınsanız buzların eriyeceği bir haftadasınız. İyi değerlendirin, yapıcı ve uzlaşmacı olun. Yer değişikliği, taşınmalar veya kira anlaşmalarıyla ilgili yenilikler de gündeminizde olabilir. Yeniay haritanızda Kiron 1.evinizden karşıt açı yapıyor. Alınganlığınız artabilir, ben bu ilişkide değersiz miyim diye sorabilirsiniz. İsteklerinizi , motivasyonlarınızı dengeli bir şekilde ortaya koyun. Değerlisiniz. Merkür Plüto karesi otorite figürler, patronlarla olan iletişiminizde zorluk verebilir. Büyütmeden, inatlaşmadan, açık ve net iletişim kurmaya özen gösterin.


Boğa: Koşturmacınız artıyor, hayatın içine iyice karışıyorsunuz. Görevler, bitirilmesi gereken işler, sorumluluklarınız var. Ancak bunlar sizi yormasın. Yepyeni girişimler, projeler yaratıcılığınızı tetikleyecek. Daha da üretken ve verimli olacağınız bir dönemde olacaksınız. Önceliğiniz halledilmesi gereken işleriniz olacaktır. Başkalarına da yardım edebilir, fayda sağlayabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızla ilişkileriniz düzeliyor. Eğer yeni bir işe başlayacaksanız; yeni yere kolay adapte olacaksınız. Sağlığınızla, beslenme düzeninizle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Diyet programları, spor alışkanlığı edinmek için harekete geçebilirsiniz. Evcil bir hayvan edinebilirsiniz. Veya varsa ona yeni bir şeyler öğretebilir, sağlığını daha yakından takip edebilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron 12.evinizden karşıt açı yapıyor. Gizli düşmanlara, arkanızdan dönen sözlere karşı temkinli olun. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı yurt dışı, uzak yerlerle işi olanlar ve yüksek eğitim, hukuksal meseleler, psikoloji gibi alanlarda yapacağınız yazılı veya sözel konuşmalar için gerginlik verebilir. Şartları çok zorlamamak, akışa bırakmak gerekebilir.


İkizler: Eylül ayının sonları sizin için buram buram aşk kokuyor. Yeni flörtler, yeni ilişkiye başlayanlar, romantik ortamlar, hayattan keyif alabileceğiniz konular... Bu dönem yalnızsanız sizi etkileyecek birisi hayatınıza girebilir. Yeni bir hobiye, spora ya da sanatsal bir kursa başlayabilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron, 11.evinizden karşıt açı yapıyor. Arkadaşlarınızla ilgili bazı sıkıntılar oluşabilir. Sevdiceğinizle aranıza bir başkasının sözlerini sokmayın! Ve bu hafta Satürn, Plüto’dan gelen kare açı gerilimli enerjiler verebilir. Bazen bir başkasının lafı sadece tetikleyici olur. Aslında önünüzdeki daha büyük tetikleyici olan şey kendi düşüncelerinizdir. Tartışmalardan uzak durun, aşkınızın, hayattan keyif aldığınız şeylerin tadını çıkarın!


Yengeç: Ev, aile konularınızla ilgileneceğiniz bir haftadasınız. Evinizi güzelleştirmek, yeni bir şeyler almak, hatta almasanız bile kullanmadıklarınızı ayrıştırmak, yenilemek için harekete geçebilirsiniz. Alım-satım, gayrimenkul, toprak, bahçe işleri için de uygun bir haftadasınız. Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirebilir, olası sorunlara karşı yapıcı çözümler üretebilirsini. Hane içerisinde nişan, evlilik gibi kutlama haberleri alabilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron, 10.evinizden karşıt açı yapıyor. Kariyerinizi ilgilendiren konulardan yana sıkılganlık hissedebilirsiniz. Hedef, yöntem belirlemekte zorluk yaşayabilirsiniz. Başkalarının sizde gördüğü başarıyı kendinizde bulamayabilirsiniz; ancak burası kör nokta! Herkes kadar başarılısınız, yeter ki harekete geçin. Demoralize olmayın. Kendinize güvenin. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı sizin için evlilik hayatınızda, ikili ilişkilerinizde iletişimsel problemler verebilir. Ailenizle sevdiğiniz arasında kalmamak için her şeyinizi anlatmayın :)


Aslan: İletişim trafiğiniz bir hayli yoğunlaşacak. Sosyal medyasıydı, eğitimlerdi, seminerlerdi derken aslında fikirlerinizi konuşarak veya yazarak yayılım sağlayabileceğiniz gelişmeleriniz olabilir. Güveniniz artacak. Sözlerinizle karşı tarafı etkileyeceksiniz. İkna etmek istediğiniz kişiler için bu hafta, o hafta :) Yeni bir işin duyurusu, eğitimler, özellikle de internet üzerinden yapacağınız işler için girişimleriniz olabilir. Yakınlarınızın, kardeş veya kuzenlerinizin hayatındaki haberlere sevinebilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron, 9.evinizden karşıt açı yapıyor. Yurtdışı, yabancılarla yapılan işler veya reklamcılık, psikoloji, felsefe gibi alanlarla işi olanlar için biraz stresler olabilir. İşler istediğiniz gibi gitmezse bunu bir "zaten ben bunu haketmiştim" gibi düşünceler oluşmasın. Her şeyin bir sebebi vardır ve her sorun kendi çözümüyle gelir. İnandığınız değer , sizin değerleriniz. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı çalışma hayatınızla ilgili konularda agresyon enerjisi taşıyacaktır. Takım arkadaşlarınız veya yanınızda çalıştırdığınız insanlarla gerilebilirsiniz. Sakin...


Başak: Değer verdikleriniz size yeterince değer veriyor mu? sorularınızın cevaplarını aldınız bence. Şimdi harekete geçme zamanı. Hem maddi - manevi koşullarla ilgili yeni gelişmelere açık olacaksınız. Parasal yatırımlar, kazançlar, yeni görüşmeler, teklifler... Yeni projelerin içerisinde yer alabilirsiniz. Manevi koşulların gelişim göstermesi ise başta yazdığım gibi "kendi değerinize" uyanıştır. Sanatsal konulara, makyaja, giyim-kuşama, yeme-içmeye para harcayabilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron, 8.evinizden karşıt açı yapıyor. Kredi-borç, ödemelerle ilgili sıkıntılar oluşabilir. Hani çok da açılmamakta, bütçeyi kontrol etmekte fayda var. Kayıplara, ayrılıklara (psikolojik) karşı korumak / korunmak için kontrollü davranabilirsiniz. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı özel hayatınızdaki kişiyle stresli, gerilimli konuşmalar verebilir. Sözleriniz etkili ve sert olabilir. Esnekliği korumak, dönüşüme ayak uydurmanız gerekebilir.


Terazi: Sahne sizin! Çekiciliğiniz, güzelliğiniz, zerafetiniz, kibarlığınız... Girdiğiniz ortamlarda her halinizle bakışları üzerinize çekeceğiniz bir haftadasınız. İmajınızı yenilemek, kendiniz için yeni bir şeyler yapmak, yeni kararlar almak isteyebilirsiniz. Uzlaşmacı tavırlarınızla ikili ilişkilerinizde daha uyumlu olacaksınız. Ayrıca dargınl olanların arasını da düzeltebilirsiniz. Sosyalleşmek, eğlenceli konulara yönelmek, seyahatler açısından da olumlu etkiler var. Yeniay haritanızda Kiron, 7.evinizden karşıt açı yapıyor. Partnerinizin bir sıkıntısı varsa onla ilgileneceksiniz. Ancak biraz ilişkileri dengelemek isterken dengeyi bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Siz ki uyumlanmayı seven yapıdasınız. Ancak bazı noktalarda da kendi ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemeniz gerekiyor. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı aile büyükleriyle diyaloglarda kolay akış vermeyebilir. Geçmişle ilgili bir konuyu da takıntı haline getirmeden, sinirlenmeden aslında halledebilirsiniz...


Akrep: Derinlerdesiniz. İnsanlardan uzak kalmak isteyebilirsiniz. Gözlerinizi içe çevirmiş, içte neler oluyor diye düşünüyorsunuz. Geçmiş, bilinçaltı konuları , endişeler, korkular , rüyalar sizi düşündürtüyor olabilir. Aslında uyanışınız içe doğru çoktan başladı bile. Şimdi bu yüzleştiğiniz korkular ve psikolojik durumlarınızla ilgili aksiyon alma zamanı. Psikoloğa gidebilir, meditasyon yapabilir, beden ve zihin dengenizi sağlayacak yeni girişimlere çekilmek isteyebilirsiniz. Kalabalık ortamlardan ziyade, tek başınıza bir kahvenizi alıp filmin başına geçmek veya sahilde ya da o çok sevdiğiniz yerde yürüyüş yapmak iyi gelecektir. Yeniay haritanızda Kiron, 6.evinizden karşıt açı yapıyor. Gündelik rutinlerinizi , işlerinizi aksatmadan devam etmelisiniz. Duygusal sorunlarınızın fiziksel olarak bedeninize yansıma yanı var. Yemeği psikolojik yatıştırma aracı olarak görebilirsiniz. Ya yemekten kesilme ya da aşırı yeme gibi durumlar oluşabilir. Ancak burada da 'denge'ye ihtiyacınız var. Zihin, sustuğu anda - ki bu çok nadirdir- sizi bir şeyler yemeye veya yapmaya itebilir. Çünkü alışkın olmadığı bir an'lık durum yaşıyordur. Sürekli meşgul etmek ister. Ancak tam da bu noktada durup, denge kurmak sağlıklı olacaktır. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı yakın çevrenizdeki kişilerle diyaloglarınızda agresyon verebilir. Sosyal medya üzerinden de birilerine laf söyleyebilirsiniz.


Yay: Sosyalleşseniz iyi edersiniz! Çünkü bu Yeniay size, gelecek planlarınızla ilgili hiç tahmin etmediğiniz destekler getirebilir! Arkadaşlarınızdan, kalabalık ortamlardan yeni network bağlantıları sağlayabilirsiniz. Takım çalışmaları içerisinde bir projeyi yönetebilir, siz de çevrenize destek olabilirsiniz. Meslek kazanımlarınızla ilgili gelişmeler olabilir. Hem sosyal olarak statünüzü değerlendirebileceğiniz hem de cebinize yatırım sağlayacağınız bir habere sevinebilirsiniz. Yeniay haritanızda Kiron, 5.evinizden karşıt açı yapıyor. Aşk hayatınızda bazı problemler olabilir. Cesaretiniz, özgüveniniz kırılmasın. Siz ki her zaman özgüvenli , enerjik yapıdasınız. Çocuklarla olan iletişiminizde, sanat, spor, borsa gibi alanlarda da sıkıntılar oluşabilir. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı arkadaşlarınızla aranızda parasal konularda frekansı yüksek diyaloglar verebilir. Yatırımsal konuları iyi değerlendirmelisiniz.


Oğlak: Amaçlarınıza öncelik veriyorsunuz. Kariyer, iş, gelecek hedefleri, toplumsal statü ve tanınmaya yönelik konular hayatınızda iyice görünür olmaya başlayacak. Yeni girişimler, toplantılar, anlaşmalar, sözleşmeler için harika bir haftadasınız. Önemli pozisyondaki kişilerle görüşmeleriniz olabilir. Başarılar, ödüller gelebilir. Yeniay haritanızda Kiron, 4.evinizden karşıt açı yapıyor. İş, kariyer evet çok güzel de bu süreçte özel hayatınızdaki kişileri, ailenizi ihmal edebilirsiniz. Duygusal desteği başarıda aramak sizin yapınız; ancak biraz özelinize özen göstermek de içsel motivasyonunuzu destekleyecektir. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı kariyer çevrenizdeki kişilerle diyaloglarınızda agresyon enerjisi taşıyor.


Kova: Yabancılarla ortaklaşa işlere girmek, yabancılarla eğitim, yayıncılık, medya ile ilişkili konularda yazışmalar, sözleşemeler yapmak, yabancı ülkere gitmek, yeni şeyler öğrenmek adına son derece güzel bir haftadasınız. Zihniniz o kadar aktif olacak ki; zihinsel yorgunluğunuzu anlamayacaksınız. Yeni şeyler öğrenmek isteyecek, bazılarınız seminerler, eğitimler verecek. Hayatınızın amacını gözden geçirecek ve gerçekten size iyi geleceğini düşündüğünüz girişimleriniz olacaktır. Yeniay haritanızda Kiron, 3.evinizden karşı açı yapıyor. "Yeterince anlaşılıyor muyum" diye kendinizi daha net ifade etme ihtiyacında olabilirsiniz. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı inandığınız, ancak geçmişte kaldığını düşündüğünüz bir konu için içsel olarak sizi tetikleyebilir. Dönüşüme ayak uydurun. Geçmiş , geçmişte kaldı.


Balık: Beklediğiniz paralardan haber var! Ödemeler, krediler, vergiler, borçlar, miraslar, eşin/partnerin maddi durumuyla ilgili yeni / olumlu gelişmeleriniz olabilir. Başkalarından beklediğiniz paralar size ulaşabilir. Ortaklaşa girmeyi düşündüğünüz bir iş varsa, anlaşmalar yapabilir, imzaları atabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun, tedbir almakta fayda var. Ortaklığınızı korumak adına , imzaladığınız her belgeyi okumak, yazılı anlaşmalar yapmak daha sağlıklı olacaktır. Miras, nafaka, borç ödenmesi gibi durumlardan da elinize bir şeyler geçebilir. Yeniay haritanızda Kiron 2.evinizden karşıt açı yapıyor. Sahip olma ve koruma korkusu yaşayabilirsiniz. Maddi-manevi denge isteyen durumların yine dengede tutacak, koruyacak en iyi sizsiniz. Satürn, Plüto’dan gelen kare açı arkadaşlarınızla, maddi veya gelecek planlarınızla ilgili konuşmalarda tartışmalar verebilir.


***Herkese iyi haftalar ***

begumtells.

164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page