top of page

23 Şubat, Balık Yeniayı



23 Şubat 18:30’da Balık burcunun 4 derecesinde bir Yeniay meydana geliyor. Yeniay haritasının yükselen yöneticisi Merkür retro konumunda. Balık'ın doğasında duygusallık, merhamet, olayları oluruna bırakabilmek yatar. Merkür ise iletişimi ifade eder ve retrodayken geçmişi kurcalar veya iletişimde prüzler çıkartır. Geriye dön , bir bak aslında burada çözülmemiş, tamamlanmayı bekleyen ne var der... O nedenle bu Yeniay’da işleri biraz daha yavaştan alabiliriz. Merkür retrosu, geçmiş olayların tekrarını , düşünce kalıplarının tekrarını verebilir. Olaylar nasıl hissettiriyor? Bu Yeniay’da anahtar sorunuz olsun.


Yeniay’ın dispozitörü Jüpiter, Mars ile beraber destekleyici. İyileşme, teslimiyet duyguları bir yanda belirirken , yeni olanın gelişmesi için, büyümesi için gerçekten ihtiyacımız olan şeyleri keşfedeceğiz. Bir şeyleri başlatıp, ilerlemek istiyoruz. Ancak bunun için öncelikle hedef belirlemek gerekir. Hedef için de niyet ve kararlılık önemlidir.


Yeniay'ın enerjisiyle birlikte biraz daha iyimser bir moda geçebiliriz. Ruhsallık, maneviyat güçlenebilir. Ve mistik çalışmalar yapabiliriz. Eyleme geçmek istediğimiz konularda aradığımız enerjiyi rahatlıkla bulacağız aslında. Ancak şunu da unutmamak gerekir Mars sınır dışında hareket ediyor. Harekete geçerken enine boyuna düşünmek gerekiyor.


Mars’ın Uranüs ile üçgeni, Kiron ile karesi var. Ani bir fırsat, yaratıcılık isteyen iş, potansiyelleri açığa çıkaracak gelişmeler yaşanabilir. Ancak bu yapmak istediğiniz konuyla ilgili sizi alıkoyan, harekete geçmenizi ertelettiren ne vardı? Belki de özgüven problemi yaşadınız. Şimdi, bunları bilinçli bir şekilde görme ve kendinizden emin bir şekilde harekete geçme vakti. Yaratıcılığınızı disipline bir şekilde yönlendirebilirsiniz. Hak ettiğinizi düşünüyorsanız, gücünüzü ortaya koyun; ancak inancınızı da koruyun…


Öte yandan Yeniay, Fomalhaut yıldızıyla kavuşuyor. Bu yıldız önemlidir; diğer Kraliyet Yıldızları gibi başarı vaat eder. Brady, bu yıldızla ilgili şöyle bahsediyor; İdealler ve hayallerle ilişkilidir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Ancak idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmışsa, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Büyük yaratıcılık getirir. Kişi, sahip olduğu mistik gücü sadece kendisi ve şöhreti için değil , başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Ve bu yıldız etkisi altında kişi, dürüst hareket etmek zorundadır... Yani neyi nasıl yaptığımıza, nasıl lanse ettiğimize, ne kadar dürüst olduğumuza dikkat etmemiz gerekiyor. Yaşam insanı yükseltedebilir, alaşağı da edebilir.


Balık sağ beyin odaklıdır. Bilgi, görsel olarak geldiği için sembol okumada, beden dilini çözmede ve bakmakta diğer burçlara oranlara daha başarılı. İnsanın gerçek niyetinin ne olduğunu anlamanın yolu duyulardan geçer ve Balık kelimelere güvenmek yerine hareketlere daha fazla önem verir. O nedenle bu dönem sembolleri, karşınızdaki kişinin beden dilini iyi okumaya çalışın.


Balık vücutta uzuv olarak; ayak, ayak parmakları, tırnak ve saçlardır. Bu bölgeler de hassas olabilir.


Derin maneviyat, merhamet ve sevgiyle gelişsin olaylar…


Burçlara Yeniay Mesajları:

(yükselene göre okuyun)


Koç: Kaçmak için uyuma. Ertelemeye çalıştığın şeyi gör. Ve biraz kendine vakit ayır.


Boğa: Eski dostların yeri başkadır; ancak sınırlarını korumalısın.


İkizler: Kendini göstermen için işine dört elle sarıl. Önemli kişilerle duygusal bağ kurabilirsin.


Yengeç: Yeni fikirlere esnek ol. Kendine yatırım yap, iyi geleceğini düşündüğün bir seyahate git ya da eğitim al.


Aslan: Sahip olduklarını paylaşabilirsin. Yapıcı değişimi kabullen.


Başak: Seviyorsan git konuş :) Empati kur. Empatinin ilk kuralı aktif dinlemektir. Karşındakini iyi dinle… (Partnerini ya da ortağını)


Terazi: İşinde yaratıcı fikirler üretebilirsin, yorulabilirsin. It's okay. Feel & deal.


Akrep: Duygusal yoğunluğunu tanı. Nerelerde uçlarda gezindiğini gör. İçindeki çocuğu gerçekten konuşturabilirsin. Yaratıcılığına işinde de özelinde de güven.


Yay: Evine dön. İç sesin en güzel rehberin olacak.


Oğlak: Duyguların ve iletişimin anlam kazanıyor. Bir şeyler öğrenmenin, paylaşmanın tam sırası.


Kova: Maddi – manevi güven ihtiyacın baskın. Ne istediğine iyi odaklan.


Balık: Sahne senin… Bu mutluluğu çoktan haketmedin mi?



Begumtells.

123 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page