top of page

24 Haziran 2021, 21:39 Oglak Dolunayi

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2021


24 Haziran 21:39'da Oğlak burcunun 3.derecesinde bir Dolunay meydana gelecek.


An haritasında da Oğlak yükselecek.

Öncelikle ana motivasyon kaynağı netlik ve somut gerçekler üzerine kurulu bir ortamda kalabilmek. Dışarıdan gelebilecek herhangi bir yönlendirme ekstra rahatsız edebilir Zaten kendi kendimizle yeterince mücadele halindeyken baskılara katlanamayız. Güçlü bir mükemmeliyetçilik tetiklenirken bir taraftan da kaybetme korkusuyla kontrolleri elden kaybetmek istemeyeceğiz. Ve bu Dolunay ile emin olun hiçbir şeyi hafife almayacağız :)


Dolunayın ve aynı zamanda an haritasının yöneticisi Satürn de Kova da Retro ve Uranüs ile karesini henüz yapmış etkisini sürdürmekte olacak. Oğlak geleneksel, bildik tavırları, kalıpları anlatırken, Kova'da tam zıttıdır, zaman ötesidir. Para piyasalarında dalgalanmalar görülmesi, geçmişin tekrar ele alınıp yeniden yapılandırılması çok olası. O nedenle maddi açıdan riskli davranışlardan uzak durmak daha sağlıklı olacaktır. Öte yandan Satürn ebeveyn egosuyla ilişkilidir. Hal böyle olunca egosal tavırların içerisinde farklılaşma görülebilir. Ancak Satürn'ün retro olduğunu da hesaba katarsak "olaylara nasıl farklı yaklaşabilirdik?"i konuşacağız. Geçmiş deneyimler güçlü bir görev duygusu oluştururken, bireysel alanlarımızı ve özgürlük ihtiyaçlarımızı da tekrardan gözden geçirebileceğiz. Ve özellikle haritalarda Kova ve Boğa burcunun olduğu alanlarda, hayata geçirilmeyi bekleyen yeni şeyler dirençle de yüzleşebilir. Ve en nihayetinde bir şeylerin sağlamlaşması için değişmesi gerektiği bilincine varabiliriz... Mars'ında Dolunay yöneticisine karşıtlığa gidiyor olması bir mücadelenin, agresyon enerjisinin altını çiziyor. Disiplin ve ölçülü bir cesaret dayanıklılığı pekiştirecektir.


Venüs Yengeç'in son derecelerindeyken, Retro Oğlak Plüton'a karşıtlık yapacak. Takıntı mı sevgi mi? Platonik mi karşılık mı? İşte bu soruların cevaplarını da derinlemesine alabileceğiz. İlişkilerde içinden çıkılmayan durumlar çözüm bulmak üzere dönüüşebilir. Ancak bu süreç sancılı olabilir. Görmezden gelinen durumlar duygusal güven ve geleceği sağlama arzusu ile çatışma yaratabilir. Artık ifade etmeyen şeylerin dönüşümüne izin vermek ise hem bireysel hem de ilişkinin psikolojik dönüşümüne, nefes almasına fayda sağlayabilir.


Dolunay'a eşlik eden Cupido (Venüs'ün Oğlu) oldukça acı deneyimlerden sonra gerçekten 'gerçek aşkı' anlayabilmenin nasıl bir tecrübe olduğunu hepimize en net haliyle hatırlatacak. Ve Cupido retro şuan. İlişkilerdeki gerçek ihtiyaçlarımızı reddetme veya bir şekilde bastırma eğilimimizin de su yüzüne çıkması var tabi. Nelerin üstünü örttüyseniz yüzleşin diyor aslında burası :) Gerçekler mi sunulanlar mı? Choice is yours.


Polis Sabit Yıldızı Dolunay ile beraber. Jüpiter ve Mars doğasında olmakla beraber, yüksek bir amaç, hırs ve güçlü bir aşkı da anlatıyor. Domine etmeyi de tetikler. Doğruluk ve dürüstlükten yanadır. Ve spiritüel işlerle ilgilenenler, manen yükseliş enerjisini hissedebilirler.

Bereketiyle Jüpiter gelsin diyelim. Dolunay'a uyumlu bir açı yapacak. Korunaklı tarafta kalmak iyi hissettirecektir. İstekler ve duygular netlik ister. Ancak bağlanma korkusu olanlar bağlanmak için güçlü bir iyimserliğe ve iyi niyete tutunabilirler. Ve bir de Satürn Merkür arasındaki pozitif açıyı da , geleceğe yönelik adımlar için önemli konuşmalar yapılabilir. Merkür retrosunu bitirmiş olacak. Satürn retrosu ise geçmişte alınmayan sorumlulukları ele alacak, Merkür'ün enerjisiyle de durum içerisinde akıllı, rasyonalize olmaya ihtiyaç duyacak.


Medikal Astroloji'ye göre ise diş, kemik, cilt, mide problemleri ve melankoli de etkisini gösterebilir.



Yükselen burçlara göre,


Koçlar, kariyeriniz, statünüz, medeni durumunuz, hedefleriniz

Boğalar, amaçlarınız, inançlarınız, eğitimleriniz, dış ticaret / seyahat planlarınız

İkizler, ödemeleriniz, eşinizin/partnerinizin/ortağınızın maddi durumu, psikolojik sonuçlarınız

Yengeçler, evliliğiniz, ilişkileriniz, ortaklaşa işleriniz, davalarınız, kontratlarınız

Aslanlar, işiniz, çalıştığınız ortam, çalıştırdığınız kişiler, kronik rahatsızlıklarınız -varsa-, evcil hayvanınızın durumu

Başaklar, aşk hayatınız, flörtünüz, çocuklarınız, yaratıcılık isteyen uğraşlarınızın, hobileriniz

Teraziler, aileniz, eviniz yuvanız, duygusal farkındalıklarınız

Akrepler, iletişim tarzınız, kısa yerlere seyahatleriniz, kardeş/kuzenler/yakın çevre diyaloglarınız, online eğitimleriniz

Yaylar, paranız, yatırımlarınız, iş beceriniz, öz değer alanınız

Oğlaklar, sağlığınız, duruşunuz, işiniz, ilişkileriniz, anlaşmalarınız

Kovalar, geçmişiniz, psikolojiniz, gizli kalan durumlarınız

Balıklar, sosyal çevreniz, ileriye yönelik planlarınız, meslek kazançlarınız, arkadaşlarınız üzerine bu Dolunayı öncelikli olarak deneyimliyorsunuz.


Umarım güzel bir Dolunay olur.



Sevgilerimle,

Dip ASA, Mapai,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi


Begumtells.



141 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page