top of page

26 Ağustos / 1 Eylül "Ayıkla Pirincin Taşını" haftası


Evet, Başak dedik, üretkenlik dedik, organize etmek dedik, plan dedik, program dedik, eleştiri dedik, mükemmel dedik. Dedik de dedik. Şimdi esas bu hafta 30 Ağustos Yeniay'ı ile beraber haritalarda Başak burcu neredeyse o alanla ilgili gelişmeler yaşayacağımız bir haftadayız. Bir şeyler her zaman mükemmel olmayabilir (evet, bir Başak olarak bunu söylüyorum) ancak mükemmel olmadığı noktada o durum iyileştirici çözümler neler olabilir? Veya iyileştirilmeye müsait bir yapıda mı? Detaylara odaklanırsak , gerçekten hayatımızda fayda sağlayan/sağlamayan şeyleri görebileceğiz. Vesveseli düşünceler başlarsa, bi’durun, bakın ve dinleyin. Öncelikle durmalısınız. Sizi devam etmek için teşvik eden iç tezahüratlarınızı dinleyin. Onlara yetki vermeyin. Kuru gürültüden başka bir şey olmayabilirler. Sonra Bakın. Ama doğru yöne baktığınıza emin olun. Sizinle konuşan iç sesinize bakın, işaret ettiği yere değil. Eğer baktığınız endişeyse sakin bir değerlendirmeyle, olumsuz bir durumun kendi kendini sonlandırmayacağını anlarsınız. Ve sonra Dinleyin. Bırakın o ses istiyorsa devam etsin. Yanıltıcı duyguların size rehberlik etmesine izin vermeyin. Zaman içindeki bu seslere farkındalığınız yükseldikçe onların sizden bağımsız olduğunu anlayacaksınız. Artık dürtüsel değil, mantıklı ve organize hareket etme dönemindeyiz. Düşüncelerinizi dinlerseniz, neyin faydalı neyin faydasız olduğunun ayrımını yapabilirseniz hayat çok daha kolaylaşır. Hayat zaten aslında çok anlamlı ve yaşaması / yönlendirmesi kolay. Nereden nasıl baktığımızla alakalı. Tabii ki bunu ilk seferinde başarmak kolay olmayacaktır. Ancak Başak zamanı denemeye değer, yaratmaya değer!


Yeniay haritası Mars ile birleşiyor. Cuma gününden sonra düşünüp, harekete geçebileceğimiz bir zaman diliminde olacağız. Ve bu dönem sindirim sistemine de dikkat, dikkat.


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:


27 Ağustos Salı 11:53 – 28 Ağustos Çarşamba 02:53

29 Ağustos Perşembe 03:05 – 30 Ağustos Cuma 02:57

31 Ağustos 11:44 – 1 Eylül Pazar 02:07


Haftalık Burçlar

-yorumlarda hem haftalık hem Yeniay etkileri bahsedilmiştir-

(Yükselen burcunuzu da okuyun.)


Koç: 6.evden etki alıyorsunuz. Çalışma hayatınız , koşullar, hizmetliler, beraber iş yaptığınız insanlar, gündelik işler, sorumluluklar, evcil hayvanlar, sağlığınız… Gündelik yaşamınızda rutinleriniz değişebilir. Odaklanmanız gereken işler artabilir. Kişisel bakımınıza, beslenmenize, sağlığınıza, uyku düzeninize ekstra dikkat edin. Uranüs üçgeni 2.evinizde maddi kazançlarla ilgili yeni gelişmeler verebilir; iş başvuruları yapabilirsiniz, olumlu geçebilir. Çalışarak, üreterek adapte olma sorunlarınızı geride bırakabilirsiniz. Satürn 10.evdend estek verecek. Kariyer hedefleriniz, gerçekleştirmek istediğiniz konularda kendinizden emin olacaksınız. Neptün 12.evinizde. Duygusal karmaşa verebilir. Bağımlılık yaratan alkol ve türevlerinden uzak durun bu hafta. Kiron 1.evinizde. Hayata katılma isteğinizde düşüş olabilir. Ancak bu karmaşaları hayattan çekilerek değil, işin içine girerek o yoğunlukta devam ederek silip süpürebilirsiniz. Evcil bir hayvanınız varsa onun bakımıyla/sağlıyla da ilgilenebilir. Bir sorun çözülebilir.


Boğa: 5.evinizden etki alıyorsunuz . Uranüs 1.evinizde. Hem bireyse hem aşk anlamında özgürlük ihtiyacınız öyle bir artıyor ki kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Kendinize olan güveniniz, kendinizle olan iletişiminiz, duruşunuz… Yenilik, değişim ve dönüşüm enerjisi üzerinizde. Yeni şeyler , aşk romantizm, hobiler, eğlenceli aktiviteler artık o ey neyse size keyif veren şeylere daha çok odaklanacaksınız. Severek yapacağınız şeyleri keşfedecek ve yaşamdan daha çok keyif almaya başlayacaksınız. Yeni bir kursa başlayabilirsiniz. Çocuğu olan Boğalar, çocuklarının eğitimsel işleri için zaman ayırabilir, para harcayabilirsiniz. İlişkinizle ilgili problemleri düzenlemek için farkındalıklarınız olabilir. İnat etmeden hareket edin. Zaten işler düzeliyor. Satürn 9.evinizde. Yurt dışı, uzak yerler, hukuki işlemler, yüksek eğitimle ilgili konularda kararlılığınız artıyor. Yalnız Kiron 12’de. Sizi endişe içinde tutan korkularınızı geride bırakmak için farkındalık kazanma vakti. Neptün’ün 11.evinizden zorlayıcı açısı var. Gelecek vaat eden planlarınız için hızlı hareket etmeden, düşünerek hareket etmek daha ılımlı olacaktır. Bazı arkadaşlarınızın da iç yüzünü görebilirsiniz…


İkizler: 4.evinizden etki alıyorsunuz. Aile, yuva, yerleşim, gayrimenkul ile ilgili konular gündemde olacak. Ev , yer değişikliği yapabilir ya da ev içerisinde dekorasyon değişikliği isteyebilirsiniz. Ailesel sorunlara çözücü yaklaşmak, geçmiş problemleri , sizi yoran düşünceleri geride bırakmak için istek duyacaksınız. Ancak bunun için detayları görmeniz gerekebilir. Uranüs 12.evinizden destek veriyor. Üzerine düşünüp, olayları sorgulayıp bulmanız gereken noktalar olabilir. Kafanızı kurcalayan konular için konuşun. Aileden , sevdiğiniz insanlardan destek görebilirsiniz. Onay bekleme ihtiyacınız artabilir. İnsanların söylediklerine takılabilirsiniz. Beklentiler sadece yorar J Takmayın. Satürn 8.evde, krediler, ödemelerle ilgili destek bulabilir, bir mirasla ilgili sağlam gelişmeler olabilir. Bu hafta arkadaşlara dikkat. Neptün 10.evinizde kariyer, yaratıcılık gerektiren işler, otorite figürlerle iletişime de biraz dikkat etmek gerekebilir. Doğru kararlar almak için biraz zaman tanıyın kendinize.


Yengeç: 3.evinizden etki alıyorsunuz. Yakın çevre, kardeş, komşular, zihinsel faaliyetler, trafik, mesajlar, raporlar, iletişimle ilgili gelişmeler olacaktır. İletişim trafiğiniz artıyor. Yakın çevreden davetler alabilirsiniz. Seminerlere katılabilir, sosyal medyada daha aktif olabilirsiniz. Bu hafta aradığınız çözümler uzakta değil yakınlarda olabilir. Uranüs 11.evde. Sosyal ortamlarda sürpriz tanışmalar olabilir. İleriye yönelik konularda planlar değişebilir. Satürn 7.evden uyumlu bir açı yapıyor. İkili ilişkiler, özel hayatınızda istediğiniz değişimi, uyumu yakalayacaksınız. Güzel, ani gelişmeler olabilir. Yeni birisiyle tanıştırılabilirsiniz. Bu kişiyle kalıcı bir beraberliğiniz olabilir. Bazı Yengeçler taşınma kararı alabilir. Kiron 10.evinizde, Neptün 9.evinizde. Başarması zor hedefler koymayın kendinize. Başkalarında gördüğünüz başarıyı kendinizde görün öncelikle. Ve adım adım ilerleyin. Uzak yerlere seyahatlerle ilgili kontrollerinizi iyi yapın.


Aslan: 2.evinizden etki alıyorsunuz. Parasal gelişmeler. Yatırım yapmak için bu haftayı değerlendirebilirsiniz. Yetenekler, becerileriniz, kazanımlarınız artabilir. 2.ev değer evidir. Kazançlarımızdır, öz değerimizdir. Maddi- manevi faydalı olan olmayan durumları ayrıştıracaksınız. Satürn 6.evinizde. Çalışma hayatınızla ilgili ne istediğinizi bileceksiniz. Uranüs’ün 10.evinizden çok güzel uyumlu bir açısı var. Üst mertebedeki kişilerle, önemli görüşmeler olabilir. Kariyer önünde üretkenliğiniz ve becerinizin artacağı, görünür olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Kiron 9.evinizde. Olasılıkları görmekte zayıflık verebilir. Başkalarının bakış açılarına töleransınız düşük olabilir. İşler ters gittiğinde bunu bir ceza olarak algılamayın lütfen. Neptün’ün 8.evinizden zorlayıcı bir açısı var. Beklediğiniz ödemelerle ilgili gecikmeler olabilir.


Başak: 1.evinizden etki alıyorsunuz. Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor gibi. Enerjiniz yükselecek. Sarkastikliğiniz artabilir ancak sempatik olacaksınız :) Çekiciliğiniz, güzelliğiniz… Girdiğiniz ortamlarda dikkatler üzerinizde olacak. Sizin için harekete geçme zamanı, cesur olun. Beklediğiniz şeyleri almak üzere harekete geçebilirsiniz. Becerilerinizi gösterebilirsiniz. Uranüs 9.evden üçgen açı yapıyor. Kendinizi geliştirmek , yurt dışı konuları, seyahatlerle, yüksek eğitimle ilgili planlarınız şekillenebilir, hızlanabilir. Neptün’ün 7.evinizden zorlayıcı bir açısı var. İlişkilerde idealize ettiğiniz kişi ve durumların gerçek yüzünü görebilir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ancak Satürn 5.evinizde. Aşkta ne istediğinizi bileceksiniz. Bu da sizi daha özgüvenli yapacaktır. Kiron 8.evinizde. Ortaklaşa gelişen işlerde başarılısınız, kendinize haksızlık etmeyin. Ve karşiınızdaki insanların psikolojisine iyi gelirken, kendinize neden iyi gelmeyesiniz?


Terazi: 12.evinizden etki alıyorsunuz. Biraz daha içe dönmek isteyeceksiniz, olabilir. Bazen sessizlikte en büyük kalabalık olabiliyor. Kendinize vakit ayırın. Bir şeyler için hızlı karar almak yerine , iç dinamiklerinizi, ihtiyaçlarınızı düşünmek sağlıklı olacaktır. Kiron 7.evinizde. İlişkide yalnız kalma ihtiyacı ya da tam tersi kalmamak için abartılı partner arayışı gibi etkiler verebilir. Buradaki anahtar nokta ilişkilerde değersizlik hissi altında olmadan, bağımlılık olmadan nasıl hareket edebilirsiniz? Uranüs’ün 8.evden gelen çok güzel bir açısı var. Psikolojik süreçlerinizi , düşünerek, analiz ederek, farkındalıklar artacak, ve güzel şeyler birden olur deriz ya , öyle bir içsel dönüşüm süreci yaşayacaksınız. Satürn de 4.evinizden destek veriyor. Aile, geçmiş hesaplar net bir duruş kazanıyor.

Neptün 6.evinizde. Gündelik yaşam içerisinde, rutinlerinizi sürdürürken zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Sağlığınız hassas. Bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirin. İyi gelecek.


Akrep: 11.evinizden etki alıyorsunuz. Yeni çevreler, sosyal ortamlar, kalabalık yerlerde tanışacağınız kişiler ufkunuzu açabilir. Uzun süredir üzerine düşündüğünüz işleriniz için size fırsat sağlayacak iş / kişi bağlantıları oluşturabilirler. İleriye yönelik planlarınızla ilgili bir eleme süzgeci var kafanızda. Geleceğinizi planlamak ve aslında meslek kazanımlarınızı düşünüyorsunuz. Uranüs’ün 7.evden çok güzel bir üçgen açısı var. Bu da hayatınızdaki kişiden veya ikili ilişkiler alanından şaşırtıcı, güzel destek göreceğinizi gösteriyor. Belki bu kişi sevgiliniz belki ortağınız olabilir. Yeni bir iş teklifi, imza atılması gereken işle de karşılaşmanız mümkün. Ayrıca Satürn 3.evinizden destek verecek. Araştırarak, keşfederek, kardeş /kuzen ve yakın çevrenizden destek görebilirsiniz. Neptün’ün 5.evden gelen zorlayıcı bir açısı var. Belki aşk hayatınızda, çocuklarınızla veya yaratıcılığınızla ilgili konularda başarmak istediğiniz artık ne varsa eleştirilere, yanlış düşüncelere dikkat etmek gerekebilir. Çevrenizden duyduğunuz sözlerle ilerlememeniz gerekiyor.


Yay: 10. evinizden etki alıyorsunuz. Kariyer değişimleri, yeni kararlar olabilir. Otorite figürler, patronlarla iletişimde çatışma yaşasanız da ilişkileri kuvvetlendirmek kolay olacaktır. Beklediğiniz bir haberi alabilirsiniz. Önemli işleri halledebilirsiniz. Halletmek istediğinizi işler için koşturmacanız artacak. Uranüs 6.evinizde. Günlük rutin değişebilir, yeni görevleriniz, sorumluluklarınız olabilir. İşinizde farklı bir düşünceyle ortaya çıkabilirsiniz. Ve olmaz dediğiniz bir konu için şaşırabilir, sevinebilirsiniz. Ayrıca çalıştığınız kişiler / ortam / çevre değişebilir. Bir de evcil hayvan sahiplenmek isteyebilirsiniz. Kiron 5.evinizde. Çocuk veya aşkla ilgili konularda canınız sıkkın olabilir. Eksi hissettiğiniz durumlar için çok endişeli durmayın. Neptün’ün 4.evden gelen zorlayıcı bir açısı var. İş ve özel hayatınız arasında bir denge kurmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Satürn 2.evinizden destek verecek. İstediğinize ulaşmak için çalışmanın bilincinde olmanız, size aradığınız bu dengeyi verebilir.


Oğlak: 9.evinizden hareket ediyorsunuz. Yurt dışı planları, uluslararası işler, ileriye yönelik amaçlar, reklamcılık, iletişim, yayıncılık, yüksek eğitim, hukuksal konularla ilgili çok güzel etkiler var. Cesaretiniz artacak. Araştırarak öğreneceğiniz şeylerden başarılar gelebilir. Uranüs 5.evinizde. Gerçekleşmesini istediğiniz bir planınızı, işinizi gerçekten severek yapacaksınız. Hayatınızda kimse yoksa yeni bir aşk gelebilir. Varsa ilişkiniz daha da güçlenecektir. 4.evdeki Kiron, yaşadığınız yer ya da aile geçmiş konularla ilgili endişe verebilir. Gözlem yapın. Gerçekten o şeyi çözmek için neye ihtiyacınız var? Ancak cesaretiniz artıyor. Sindirim sistemi hassas olacak, gıda zehirlenmesine dikkat. Neptün’ün 3.evden gelen zorlayıcı bir açısı var. Yakın çevrenizle iletişimde eleştirinin ayarı kaçabilir. Bazı haberlerin aslını görebilirsiniz. Satürn’ün 1.evden gelen desteği kendinizden daha emin olacağınız bir dönemin habercisi.


Kova: 8.evinizden etki alıyorsunuz. Ödemeler, vergi, miras, sigorta, ortağınızın parası gibi işlerle halledilmesi gereken durumlar oluşabilir. Ortaklaşa gelişecek bir iş için kolları sıvayabilirsiniz. Beklediklerinizin, emeğinizin karşılığını alacağınız bir hafta. Harcamalar artabilir. Ancak psikolojik olarak kendinize fazla yüklenmeyin. Uranüs’ün 4.evinizde çok güzel bir açısı var. Taşınabilirsiniz. Kredi, ödemelerle ilgili aileden destek görebilirsiniz. Yatırım amaçlı yeni fikirler oluşabilir kafanızda. Kiron’un 3.evden 150’lik açısı var Yeniay’a. Kararlarınızla ilgili ikilem yaşayabilirsiniz. Kardeş ve yakın çevreyle iletişim sorunları olabilir. Neptün’ün 2.evden gelen zorlayıcı bir açısı var. Maddi konularda yanılmalar olabilir. Yatırım yapacağınız konuları enine boyuna düşünün. Satürn 12.evinizde. Koşulların güvenilir olmasını isteyeceksiniz. Bazı endişe ve korkular sizin hayal ürününüz de olabilir. Olduğunuz an sizin için ne anlam ifade ediyor? Bu tarafa odaklanın biraz.


Balık: 7.evinizden etki alıyorsunuz. İlişkilerde toparlanma vakti. Yalnız toparlayayım derken her leye takılırsanız işin içinden çıkamazsınız. Hani bazen duyguları çıkartın (bence çıkartmayın, hafifletin :) ) , gerçekleri net görürsünüz derler ya, işte öyle bir hafta olsun sizin için. Eleştirel yönünüzü hafifleterek ilişkideki problematik konular çözülebilir. Uranüs’ün 3.evinizden uyumlu açısı var. Sosyal medya trafiği, iletişiminiz artacak. Bu hafta bazılarınız evlilik teklifi alabilir veya bir iş için bir yerden çağrılabilir. Kiron 2.evinizde. Maddi-manevi kendi gücünüze inanmanız gerekiyor. Değersizlik hisleri sadece aklınızda bir yankı olabilir. Neptün’ün 5.evden gelen zorlayıcı bir açısı var. Yaratıcılık gerektiren işler, aşk, romantizm konularında olması gerekeni fark edebilirsiniz. Belki de daha realist yaklaşacaksınız istemeseniz de. Ancak üretmek, yaratmak güveninizi artıracaktır. Satürn de 11.evinizden destek veriyor. Olgun kişilerden yarar sağlayabilirsiniz. İnsanlara mesafenizi belli edebilirsiniz.


Görüşmek üzere...

Herkese iyi haftalar.


Begumtells.

114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page