top of page

6 Nisan Haftası


8 Nisan sabahı 5:34 18 derece Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu bir Süperay. Yani Ay, Dünya’ya yakın bir konumda olacak. Parlaklığı ve büyüklüğü daha görünür; netlik isteyen konuların daha belirgin olma halidir.


En temel anlamıyla dolunay zamanları neydi görünür oluyordu bir şeyler, yaratıcılık artıyordu. Şimdi, Ay Terazi de, Güneş de Koç da karşıtlık yapıyorlar. Hak hukuk arama ve bireysel ego arasında bir denge kurmaya ihtiyaç duyacağız. Eşitli ve adalet arzusu her türlü ikili ilişkiler etkide olacak. Nasıl yararlanabiliriz dersen ben ve biz arasında kaldığımız durumlarda yapıcı olmak gerekiyor. Yani Terazi’de olduğu için Dolunay birlikte hareket etmenin önemi. Dışarıda hareket edemiyoruz, evde kalmakta bu bağlamda birlik olma, birlikte evde kalmak Terazi Dolunayı'na etki bence. Her anlamda dengeyi bulmak isteyeceğiz. Ve bunun için de doğru olan tarafı çalıştıranlar bu dengeyi kurmakta zorlanmayacaklar...


Dolunay haritasında Merkür Balık’ta Neptün Balık’ta kavuşumdalar. Merkür Asc'ye yakın. Pozitif açıdan değerlendirdiğimizde umut, hayaller, iyimserlik, hmm evet güzel olacak enerjisi yüksek. Ancak kavuşum açıları iki türlü çalışıyor. Hayal kırıklığı ve yanılsamaları da getirebilir. Vaka sayılarında artışlar olabilir.

Dispozitör Jüpiter, ileriye yönelik planlar, umutlar, sosyal çevre, kalabalıklar, toplumsal çevreler, kulüp, dernek, organizasyonlar alanında. Jüpiter Oğlak’ta Plüton ile kavuşumda. Bir çaba emek, dönüştürücü güç var. Ancak sabır istiyor. Oğlak’ın doğasını baz almak lazım burada. Ve öte yandan bak Kuzey Ay Düğüm de 4’te. Yengeçte. Haritanın dip noktasına, 4 aksına çok yakın. Aile, yuva, ev konuları diyor, evde kal diyor. Ve dolunay derece olarak, Terazi burcundaki sabit yıldızlardan olan Mufrid yıldızıyla etkileşimde olacak. Bu yıldız Merkür / Satürn doğasındadır. Ve 'tek başına olan' anlamına gelir. Ne enteresan dimi :)

Bu Dolunay’ da Uranüs’ün hem Mars'a hem Satürn'e karesi etkin olacak. Ani gelişmeler, öfke kontrolleri, agresif tavırlar olabilir. Burası Dolunay’ın kırmızı bayrağı. Ve Ay, 9 Nisan ‘da Mars Uranüs karesini tetikleyecek. Doğal afetler, depremler için de tetikleyici olabilir.

*

Dolunay Türkiye haritasının 4 -10 aksını etkiliyor. İç işlerimiz ve dış işlerimiz etkide yani. Gelecek hedefleri ve içinde bulunduğumuz durumla alakalı denge ihtiyacı yüksek. Şuan içimize, evimize, olduğumuz yere odaklanmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Ve Dolunay aynı zamanda Kiron ile de karşıt. Salgınla ilgili durumların daha fazla artması, ortaya çıkması ama Kiron aynı zamanda yara aldığı yerden iyileştiriyordu da, şifa getirecek konuların, çözümlerin de hızlı bir şekilde kendini göstermesi ortaya çıkabilir. Güneş’in haritanın 10.evine denk düşmesi, tanınan figürlerin haberlerini getirebilir. Ve Uranüs 11 Mars 8 de. Buradaki dik açı da kredi, borçlar, ödemelerle ilgili zorluk taşıyor olabilir. Ve Merkür 11 Nisan’da Koç burcuna geçiş yapacak. Hızlı ve önemli kararlar 11 Nisan gibi devreye girebilir.


Sağlık açısından Terazi,vücutta uzuv olarak alt karın, bel, böbrekler, kalça, prostat, yumurtalık, rahimdir. Bu bölgelere dikkat etmek gerekebilir.

Hafta geneline bakacak olursak;


Pazartesi’ye Ay Başak’ta başlıyoruz. Ellerimizde viledalar, bezler, sular kolonyalar. Sırf yer köşe bucak silmek değil, zihni temizlemek; faydalı olanla faydasız olanı ayrıştırmak için Ay Başak zamanları iyi çalışır. Sabah saatleri Ay, Merkür Neptün kavuşumuna karşıt durumda. Duygusal konularda işler sarpa sarabilir, önemli kararlar almayınız. Günün ikinci yarısında Ay’ın Jüpiter ve Plüton ile uyumlu açısı olacak. Koşullar daha istikrarlı ve şanslı ilerleyebilir. 16:28’de Ay boşluğa giriyor. Önemli işlerinizi bu saat sonrasına bırakmamak daha sağlıklı olur.


Salı 00:16’da Ay Terazi’ye geçiyor. Satürn, Venüs ve Mars ile flörtleşeceği, güzel açıları olacak. Sabah saatleri eve iyi, hoş etkiler var ancak akşamı Mars Uranüs karesi bekler. Rutin dışına çıkabileceğiniz durumlar olabilir, şaşırabilir, ani bir şeyler gelişebilir. Aşılması gereken stresler var diyebiliriz.


Çarşamba sabahı 5:34’de Süperay; Dolunayımız meydana geliyor. Dolunay zamanları enerjilerin yükseldiği zamanlardır. Yaratıcılık, netlik, tamamlanmalar yaşarız. Görünen neyse odur. Ve bu Dolunayda, ikili ilişkiler, sosyal ilişkiler, hak, hukuk, adalet, eşitlik kavramlarıyla ilgili gelişmeler görünür olacaktır. 15:49 – 23:16 arası da Ay Terazi’de ve önünde temel hiçbir açısı olmadığında boşlukta olacak. 23:16’da Akrep burcuna geçiş yapacak.


Perşembe, görünürde sessiz olsak da derinlerde farklı şeyler yaşıyor olabiliriz.


Cuma, Ay’ın Merkür ve Jüpiter’le pozitif açıları olacak. Bilgide derinleşmek, kafamızda düşündüğümüz konularla ilgili sonuca ulaşabilmek, anlam kazanmak, zenginleşmek mümkün. Eğitimlere, anlaşmalara, sözleşmelerde de şanslıyız. 22:34 – 23:35 arası Ay boşlukta olacak. Sonrasında Yay’a geçiyor.


Cumartesi, iyimser bir ruh halinde kalmak, pozitif tarafı beslemek, korumak mümkün. 7:48’de Merkür Koç’a geçiyor. Aklımıza gelen ilk şeyi söyleyebileceğimiz, kimi zaman pot kırabileceğimiz, ve üzerine rahatlıkla da ‘E ama ben öyle düşünüyorum 😊 ‘ diyeceğimiz bir zamana giriyoruz. Hızlı düşünüp, hızlı karar alıp, hızlı konuşacağız. Venüs’ün Kiron ile altmışlığı şifa enerjisi taşıyor. Ancak günün ilk yarısı Venüs Ay karşıtlığı etkin olduğundan ilişkileri zorlamasak iyi ederiz. Öğleden sonra Ay’ın Mars ile güzel bir açısı var. Hani ‘konuşucam, edicem, yapıcam’ dediğimiz konular için harekete geçme enerjisi yüksek olacaktır.


Pazar, Ay Yay’da ilerlemeye devam ediyor. Merkür’ün Satürn ile de uyumlu açısı olacak. Sözlerimizin arkasında dururuz. Durmalıyız. Sabah, Ay Neptün karesi kafa karışıklığı, dalgınlık verebilir. Koyduğumuz şeyi koyduğumuz yerde bulamayabiliriz. Günün ikinci yarısında Ay’ın Güneş ile etkileşimi güzel… Duygular dengede, akıllar yerli yerinde. Konuşmak istediğimiz önemli konuları da bir güzel konuşup halledebiliriz; 14:44’e kadar…


Ay Boşlukta!

Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.

Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:

5 Nisan Pazartesi 16:28 – 6 Nisan Salı 00:16

8 Nisan Çarşamba 15:49 – 23:16

10 Nisan Cuma 22:34 - 23:35

12 Nisan Pazar 14:44 – 13 Nisan Pazartesi 03:05

Güzellikler olsun.

Begumtells.

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page