top of page

8 Şubat Haftası

Güncelleme tarihi: 8 Şub 2021


Ay Oğlak'ta haftayı açıyoruz. Oldukça ilginç bir hafta. Kova stelyumlu bir Yeniay ancak zorlayıcı bir Yeniay. Satürn Uranüs karesi zaten hafta boyu etkili. Merkür de retro. Mars ile kare olacak, Güneş'in kalbinden geçtikten sonra. Venüs Satürn kavuşumunun etkileri de sürüyor ancak yine Venüs de Uranüs ile dikleşiyor. Yani anlayacağınız bu hafta ani yön değişimleri, rotaların değişmesi mümkün. Beklenmedik tartışmalar yaşanabilir. İsyan bayrakları çekiliyor. Özgürlük için mücadele veriyoruz. Ve bence en başından beri söylüyorum tekrar söyleyeceğim, aynı fikri paylaşmak zorunda değilsiniz, değiliz. Ve bunu göstermenin çeşitli, farklı yolları olabilir. Ancak dayatarak göstermeye çalışmak, zorlamak yıkım getirir. Ve yıkımın olduğu yerde de saygıdan söz edemeyiz. Demokrasi önemli. Ve bireysel hayatlarda da, aynı idealin paylaşılmadığı kişilerle yol ayrımları olabilir bu hafta. Ancak olaylara mantıklı ve bir Kova edasıyla; "bütünün hayrına" olacak şekilde sübjektif değil, objektif yorum katabilmek değer kalitesini yüceltecektir.

Provokasyonlara dikkat...


11 Şubat Perşembe 22:05 Kova Yeniayı'nda Sadalsuud Yıldızı var. Satürn ve Merkür doğasında olan bu yıldız skandallara ve itibar kaybına yol açıcı gelişmeler verebilir. Yalan sözlere, iftiralara, hırsızlıklara, siber, data hırsızlıklarına da açık etkiler var. Hackerlar iş başında olabilir. Mirzam Yıldızı da Venüs ile paralel, Uranüs de Hamal ile kavuşuyor. Venüs Mirzam etkileşimi, sadakatli sevgileri destekler. Feminen düşünceler, insan hakları bu hafta da epey gündemde. Hamal ise Satürn Mars doğasında ama Ptomely Mars'ın daha domine ettiğini söylemiş bu yıldızla ilgili mesela. İnatçılığı verir. Boyun ve paratiroid bezleriyle ilgili de sorunlar olabilir.


Bence bu Kova Yeniayı'nda olanları epey bir konuşacağız. Birlikte hareket etmeyi, takım çalışmasını destekleyen hareketler...


Pozitif açıdan bakarsak, bu hafta yeni fikirlerle, icatlarla gündem meşgul olabilir. Uzayda, bilimde, teknolojide, tıpta olan gelişmelerin de haberlerini alabiliriz. Ve tabii ki Venüs Jüpiter kavuşumunun hakkını yiyemeyiz :) The gift from Heaven.. Tom Waits'in haritasında da bu görünüm vardır. Ve Venüs Jüpiter kavuşuma özel "I hope that I Don't Fall in Love With You." diyorum. (Evet Merkür Retro, ve bu parçayı uzuun yıllar çıktığım reklamcı sevgilim göndermişti. Bana yolladığı ilk parçaydı. Tom Waits'in hayatında bakalım önemli bir şeyler olacaktır önümüzdeki günlerde deyip konuyu toparlıyorum ))


Herkese kolaylıklar dilerim. Ay boşlukta zamanlarına dikkat edin...


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar ise şu şekilde:



9 Şubat 20:20 - 10 Şubat 04:20

11 Şubat 22:05 - 12 Şubat 10:23

14 Şubat 10:27 - 18:54


Begüm Bayraktar

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.

78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page