top of page

9-15 Eylül Haftası "Duygulara sabredersin gözyaşı olur."


Keşke bu haftayı sadece doğum günüm var diye kapatabilseydim :)


Haftaya Ay Oğlak'ta başlıyoruz. Hafta sonunu zaten biraz daha ciddi, iş odaklı, ileriye yönelik planlar yaparken kapatmış olabilirsiniz.Ve aynı enerjide Pazartesi'ye başlıyoruz. Bu haftanın en belirgin olayı doğum günüm ve Balık Dolunayı... Bu Dolunay biraz zorlayıcı bir Dolunay. İşin aslına bakarsanız hep söylediğim, üzerinde durduğum nokta "iyi, kötü yoktur, olayları algılayış ve onlara nasıl anlam verdiğimizdir." gelin görün ki insan yaşarken zorlanabiliyor. Bilmek kolay da işte pratikte uygulamakta. O an sizi kavrayan düşüncelere karşı koymak değil de cidden nasıl algılayabildiğinizi düşünmek. Bu Dolunay anaretik derecede iki gezegenin kavuşumu (Venüs-Merkür) bir çok ilişkiyi kopma noktasına getirebilir. Venüs, ilişki gezegenidir, Merkür iletişim. Bir gezegen, bir burcun son derecesindeyse o alandaki frekans yükselir. Ve dışarı çıkmayı bekler. Mümkün olduğunca analiz, gözlem yeteneğinizi kullanarak iletişimde kalın. Ancak bazen bazı noktada da olması gereken olur. Dolunay haritasında yükselende Terazi, yönetici Venüs zaten Merkür ile kavuşumda. Yani hayata karşı uzlaşma aradığınız noktalarda nelerle karşılaşıyoruz? Ay, Neptün ile kavuşumda, Jüpiter ile dik açıda. Hayalleri duygular, inandıklarımız nerede, gerçekler nerede? İşte sorgu sual...


Ve Dolunay esnasında Güneş , Denebola yıldızıyla kavuşumda olacak. Genel kavram ve kurallara aykırılık, dünyayı herkesden farklı görmeye işaret eden bir yıldızdır bu. Uzlaşmacı olamayı zorlaştırır, ayrı fikirler ortaya sunulabilir. Ve bu farklılıklar da ikilem yaratabilir, tartışmalar getirebilir. Esnek olmak bu noktada biraz daha ılımlı sonuçlar doğurabilir. Ayrıca göz problemleri, görme rahatsızlıkları da verebilir. Belki bu Dolunay'daki psikolojik mesaj da; görmek ve algılamak arasındaki ince çizgidir...


14 Eylül'de Merkür ve Venüs Terazi burcuna geçiş yapacak. Merkür 3 Ekim'e kadar, Venüs de 9 Ekim'e kadar Terazi burcundaki seyrini sürdürecek. Merkür Terazi'deyken olayları iki farklı cepheden görme şansımız artacak, iletişimde daha uzlaşmacı, farklı fikirleri takdir edebilen bir yapıda olacağız. Daha düşünceli, nazik olabiliriz. Ilımlılık artacak. Ancak bir yandan da kırıcı olmamak veya kimse kırılmasın diye kendi gerçek fikirlerimizden uzak davranılabilir. Bu alana dikkat! Venüs Terazi'deyken aşk, ilişkiler, ortaklıklar, evlilik teklifleri, sanatsal değerler, moda, dekoratif işler çok daha ön planda olacaktır. Daha samimi, sıcak, sosyal hissedebilirsiniz kendinizi. İlişkilerde dengeli ve adil olmak dikkat çekecek.


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:


9 Eylül 11:30 - 10 Eylül 00:23 arası

11 Eylül 08:22 - 12 Eylül 12:51 arası

14 Eylül 07:33 - 15 Eylül 01:32 arası




Haftalık Burçlar

(Yükselen burcunuzu da okuyun.)


Koç: Günlük rutinlerinizi bırakmak yok! Zihinsel olarak biraz daha netlik aradığınız bir hafta, düşünceleriniz ve duygularınız karmaşa yaratıyor olabilir. 12.evinizdeki Dolunay insanlardan uzaklaşma isteği verse de biraz yalnızlık, biraz kendinizi dinlemek çok iyi gelecektir. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 7.evinize giriş yapacak. İlişkinizde, evliliğinizde olumlu gelişmeler yakalayabilirsiniz, zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Karşı tarafa daha fazla güvenme isteyebilir ve bu sayede uyumlu hareket edebilirsiniz. Açık iletişimde kalmak bir çok probleminize çözüm sağlayabilir. Evle ilgili alım-satım, imza gerektiren bir iş, ortaklıklar, yeni iş teklifleri gündeme gelebilir, iş görüşmeleri yapabilirsiniz.


Dolunay mesajı: "Dışa bakan rüya görür, içe bakan uyanır."


Boğa: Arkadaşlarınız aranızda bazı yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklıkları olabilir. Özel hayatınızdaki kişi ve bir arkadaşınız arasında kalabilirsiniz. Kimsenin yönlendirmesiyle değil, kendi iç sesiniz, kararınızla ilerleyin. Ve geleceğe yönelik bazı planlarınız bir şekilde değişirse, sınırlandığınızı düşünmeyin. Görüş mesafeniz dünyanın sınırları değil. Daha da ötesi her zaman mümkün. Maaş veya bir işinizden beklediğiniz parayla ilgili gecikme yaşayabilirsiniz. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 6.evinize giriş yapacak. İş ortamınızdaki kişilerle ilişkileriniz düzelecektir. Daha uyumlu olabilir, bu kişilerle yaptığınız işlerden keyif alabilirsiniz. Yeni bir işe başlayanlarınız olacaksa Ekim ayının başlarına kadar işe daha kolay adapte olabilirler. Beslenme ve uyku düzeninize dikkat etmeyi ihmal etmeyin.


Dolunay mesajı: "Algın değişirse hislerin, hislerin değişirse tepkilerin, tepilerin değişirse deneyimin değişir."


İkizler: Hedefleriniz, kariyeriniz, patronlar, üst düzeyle olan ilişkilerinizde belirsiz olan bir durum canınızı sıkıyor olabilir. Hayatınızda üst noktada tuttuğunuz bir kişiyle ilgili de yanılsamalarınız olabilir. İkili ilişkilerde, diyaloglarınızda sakin olmak yarar sağlayacaktır. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 5.evinize giriş yapacak. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel bir dönem. Çocuklarla olan iletişiminiz daha kuvvetlenebilir. Aşklar, flörtler bol ileitişim, paylaşım isteyecek. Zihinsel ve sanatsal konularda yaratıcı işler ortaya koyabilirsiniz. Hobilerinize daha fazla vakit ayırabilir, seyahat planları yapabilirsiniz.


Dolunay mesajı: "Kendi gözlerin varken neden bir başkasının gözünden kendini görmeye ihtiyacın olsun?"


Yengeç: Kafanız karışabilir, bir yön belirlemek isterken kendinize kararsız kalabilirsiniz. Seyahatler, eğitimler, yabancı yerler, yurt dışı planlarınızla ilgili bazı aksaklıklar olabilir. Seyahate çıkacak olanlar bilet kontrollerini, eşyalarını, otel işlemlerini iki kere check etsin. Hukuksal işlemler, sonuç beklenilen davalar, dış ticaret, yayıncılık alanından beklediğiniz durumlar istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 4.evinize giriş yapacak. Ev, aile yaşamınızla ilgili planlar ve ilişkilerde olumlu gelişmeler olacaktır. Ev değişikliği konuşulması, dekoratif değişimler için harekete geçebilirsiniz. Aile içerisinde dargın olduğunuz kişilerle barışabilirsiniz. Aradığınız huzuru daha çok evinizde ve size aile gibi hissettiren sevdiklerinizin yanında bulacaksınız. İçsel olarak da huzurlu ve dengeli hissedeceksiniz.


Dolunay mesajı: "Aradığın şey de seni arıyor."


Aslan: Dolunay 8.evinizde. Ortaklaşa gelir, giderler, harcamalar, krediler, ödemeler alanında yanlış yönlendirilmeye açıksınız. Yeni bir anlaşma yapmak için uygun bir zamanda değilsiniz. Hayatınızda bir şeyleri anlamlandırmaya daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Aşk, özel hayat, ve çocuklarla ilgili konularda da iyimserliğinizin kırıldığı noktalar olabilir. Ancak çalışmaya, kazanmaya, değer üretmeye devam edin. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 3.evinize giriş yapacak. Reklam, sosyal medya alanında daha aktif olabilirsiniz. Fikirlerinizi yazabilir, yayınlayabilirsiniz. Önemli görüşmeler, kısa yerlere seyahatler olabilir. Yeni bir eğitime başlayabilir veya siz verebilirsiniz. Yakın çevrenizle iletişiminiz düzelebilir.


Dolunay mesajı: “Eğer sahip olmak istemezsen korku da olmaz”


Başak: Dolunay 7.evinizde. İlişkinizi gözden geçireceksiniz. Siz biraz daha ayağınız yere sağlam bassın isterken karşı taraf da bu isteğinize uyumlu mu belki bunun konuşmasını yapabilirsiniz. 7.evdeki dolunay ilişkinizle alakalı bir netlik enerjisi verecektir. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 2.evinize giriş yapacak. Parasal konuları organize etmek, yeni kazanç yolları sağlamak, işlerinizi güzelleştirmek adına gelişmeler olabilir. Kıyafetlere, yeme-içmeye, sanatsal objelere para harcayabilirsiniz. Değer kavramlarınıza ilişkin konulara daha fazla kafa yorabilirsiniz.


Dolunay mesajı: "İnsanları olmasını istediğiniz yere değil, olması gereken yere koyun."


Terazi: İşle ilgili tamamlanmayı bekleyen projeleriniz için netlik kazanacağınız bir hafta. Yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiğiniz. Şimdi Eylül başında başlattığınız işlerin meyvelerini toplama zamanı. Çalışma ortamınızdaki kişilerle bazı tatminsizlikler yaşayabilirsiniz. Yine de yaratıcılığınızı, hayal gücünüzü ve sezginizi işinize katarak üretmeye devam edebileceğinizi düşünüyorum. Çünkü bu Dolunay Neptünyen bir Dolunay ve 6.evinizde. Ancak bazı rahatsızlıklar, yorgunluklar, stresler oluşabilir. Alkol ve türevleri gibi bağımlılık yaratacak şeylerden uzak duralım. Evcimen bir hayvanınız varsa onun sağlıyla da ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Merkür ve Venüs 14 Eylül itibariyle 1.evinize giriş yapacak. Önemli konuşmalar, toplantılar, yazılı anlaşmalar yapabilirsiniz. Uzlaşmacı tavırlarınızla dikkatleri üzerinize çekecek, etkileyici olacaksınız.


Dolunay mesajı: "Güzel şeyler konfor alanınızda gelişmez."


Akrep: Aşk hayatınızda duygusal türbülanslı bir hafta. Yanıldığınızı hissedebilirsiniz. Sevdiğiniz birisiyle parasal bir konudan aranız açılabilir. Hayattan keyif aldığınız konularda tatminsizlik olabilir. Merkür ve Venüs 14 Eylül itibariyle 12.evinize giriş yapacak. Tek başınıza kalıp, beni bana bırak diyebilirsiniz. Aslında bu olması gereken :) İç gözlem yapacağınız, farkındalığınızın artabileceği bir dönem. Aşk hayatınızda soğukluk olabilir. Yani sevgiliniz, yazıştığınız birisi varsa uzaklaşabilirsiniz. Gizli veya platonik ilişkiler gündeme gelebilir. Arkanızdan konuşulan sözler, dedikodular olabilir. Bu transit boyunca etrafınızdakilere pek fazla bir şeylerinizi anlatmayın.Meditasyon ve benzeri çalışmalar, psikolojik destek almak için de uygun bir zamandasınız.


Dolunay mesajı: "Beklemeye değer, çünkü güzel şeyler zaman alır."


Yay: Dayanışmaya, yardımlaşmaya, şefkate ihtiyacınız var. Aile, yerleşim, geçmişle ilgili birtakım konularda kararsızlıklar, belirsizlikler oluşabilir. Bir şeylerin temelini atmakta güçlük çekebilirsiniz. Özel hayatınız ve işinizi ayrı tutmaya gayret edin. İç dünyanızda yaşadığınız karmaşayı dışa yansıtmadan ilerlemek fayda sağlayacaktır. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 11.evinize giriş yapacak. Geleceğinizi formüle etme, planlar yapmak, yeni bir şeyler öğrenmek, sosyalleşmek, organizasyonlara, aktivitelere katılmak için Ekim Ayı'nın başlarına kadar olumlu bir zaman. Dernekler, kulüpler gibi yardım amaçlı projelere dahil olabilir, topluma fayda sağlayacak işleriniz olabilir. Etrafınızda sanatsal tarafı kuvvetli olan kişilerle de daha sık bir araya gelebilirsiniz.


Dolunay mesajı: "Geçmişi sadece size haz verdiği ölçüde anımsayın."


Oğlak: Yakınlarınızla olan ilişkinizde egonun aşılması , şefkat ve merhamet duygunuzu geliştirmeniz gereken bir dönem. Biliyorum, çok fazla işinizi düşünüyorsunuz. Kafanızda hep bir plan, hep gidilmesi gereken bir toplantı, bitmesi gereken iş var. Ancak bu Dolunay sizin 3.evinizde ve artık yakın çevrenizde size değer veren insanları daha fazla ihmal etmeyin diyor. Yakınlarınızın hayatlarında bir şeyler oluyor ve siz bu dönem üzülerek bunu fark edecek olabilirsiniz. Kendi düşüncelerinizde de belirsizlik, karmaşalar olabilir. Kontratlar, belgeler, yazışmalar, raporlarla ilgili dikkatli olmalısınız. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 10.evinize giriş yapacak. Önemli konuşmalar, anlaşmalar, kariyer amaçlı eğitimler , seyahatler olabilir. Partonlarla, önemli kişilerle ilişkileriniz olumlu şekilde ilerleyebilir.


Dolunay mesajı: "Hayatınızı anlamlı kılan iyi insanları kaybetmeyin, onlar bir daha kolay kolay gelmeyebilir."


Kova: Para giriş çıkışlarınızla ilgili hareketliliğiniz olabilir. Maddi konularda aldanmalar, yanılmalar görülebilir. İyi düşünerek hareket etmek gerekiyor. İyi haber; 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 9.evinize giriş yapacak. Yurt dışı, yabancılar, yayıncılık, reklamcılık, medya, satış-pazarlamayla ilgili alanlarda anlaşmalar , yazışmalar gündeminize gelebilir. Hayatınızı değiştirebilecek türden, size yeni bir vizyon katacak kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Geleceğinizle ilgili planlar yapabilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Uzaklardan, yabancı kişilerden fayda görebilirsiniz.


Dolunay mesajı: "Dışsal gürültünün karşılığı içsel düşünce gürültüsüdür. Dışsal sessizliğin karşılığı içsel dinginliktir."


Balık: Hayatınızla ilgili majör kararlar almak için uygun bir zaman değil. Gerçeklerden uzaklaşmadan, algınızı koruyarak devam edin bir süre. İstekleriniz hafta sonundan itibaren daha bir netlik kazanacak. 14 Eylül itibariyle Merkür ve Venüs 8.evinize giriş yapacak. Ortaklaşa işlerden kazançlar, beklediğiniz ödemelerle ilgili olumlu gelişmeleriniz var. Maddi-manevi destek alabilirsiniz. Anlaşmalar, kredi başvuruları için harekete geçebilirsiniz. İlişkide karşı tarafla ilgili beklemediğiniz bir çıkış hayal kırıklığı verebilir. Veya siz yanlış anlaşıldığınızı düşünebilirsiniz, duygusal iniş çıkışlar olabilir.


Sana %50'sini verenlere, sen %100'ünü vermeyi bırak.


Herkese iyi haftalar...

***begumtells***

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page