top of page

Asteroitler



Minör Planetler.


Turlarını 3 - 6 dünya yılı arasında tamamlarlar. Güneş Sistemi'inde Mars ve Jüpiter arasında kalan sayıları yaklaşık 100.00 kadar olan gök cisimleridir. Bazılarının uyduları da var. Ve bir teoriye göre de Güneş Sistemi'nin oluşumunun ardından kalan gezegen kalıntıları olarak bilinir. Bir başka teoriye göre de Mars ve Jüpiter arasında yer alırken, kuyruklu yıldızla çarpışarak dağılmış bir gezegenden kalan parçalar olmasıdır.


Asteroit kuşağı, Güneş çevresinde eliptik bir yörünge çizer.

Asteroit kuşağında bulunan binlerce asteroidin dağılmamasının neden Jüpiter'İn çekim kuvvetidir. (Jüpiter'in içerisindeki ağır maddeler dibe çökerken hafif olanlar yükselir. Ve bu durumun ürettiği güç, Jüpiter'in Güneş'ten aldığı enerjiden daha fazlasını dışarı vermesine neden olur. Metalik hidrojen katmanındaki büyük elektrik akımları, Güneş Sistemi'ndeki gezegenler arasında en güçlü manyetik alanı oluşturur.)


Kiron, bir zodyak turunu yaklaşık 50 yılda tamamlar. Satürn ve Uranüs arasındadır. Ekliptik bir yörüngüye sahip olduğu için bazı burçlarda uzun bazı burçlarda kısa kalır. Kuyruklu yıldız kategorisine de girer. En temel anlamıyla duygusal yaralarımızı anlatır. Yaralı şifacı dendiğini duymuşsunuzdur. Kiron'un olduğu yerde kör nokta vardır. Kendimiz için değerlendirme yapamayız o konuda. Ama başkasına şifa oluruz gibi. Yani aslında o noktada güçlüyüzdür ancak o gücü başkasına fayda sağlayarak kullanabiliyoruz demektir. Hani derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye. Aslında çok güzel diker. Ancak karşı tarafınkini dikerken kendi yeteneğini konuşturur. Haritaların anahtarı gibidir. Zaten şekli de anahtara benzer Yani Kiron'unun olduğu ev, hangi alanda aslında güçlü olduğumuzu ve başkalarına yardım edebileceğimizi , yerleşmiş olduğu burç da bunu nasıl yapabileceğimizi anlatır.


Ceres, ilk keşfedilendir. -1801- Tarım ve hasat tanrıçasıdır. Yunan mitolojisinde 'Demeter' olarak bilinir. Anne-çocuk ilişkisi. Haritalarda yerleşim olduğu ev neyden beslendiğimizi, yerleşmiş olduğu burç da nasıl beslendiğimizi anlatır. Örneğin benim haritamda Ceres Başak'ta 9.evde Venüs ile kavuşmuş. Gezmekten, okumaktan, seyahatlerden, bildiklerimi paylaşmaktan ve karşı tarafa pratik bilgiler sunabilmekten, hizmet etmekten beslenebilen bir yapım var. Ve ilişkilerimde de bu temaları konuşturabilmek besin kaynağımı oluşturuyor demek. Ceres aynı zamanda, hasat,tarım, öz değer konularıyla da ilişkilidir. Yani bir noktada kendimize verdiğimiz değer, algımız da Ceres'le bağlantılı. Ne tarz olaylarla kendimizi kabullenmeyi sağlıyoruz?


Pallas! 1802'de keşfedilmiştir. Yunan mitolojisinde Athena'dır. Akıl, Savaş Tanrıçasıdır. Stratejik zekadır. Yaratıcılıktır. Savaş taktiğini kullanma becerisidir. Beden, zihin uyumudur. Psikolojik terapilerdir. Meditasyonu, imgelemeyi, algıyı konu alır. Olayların bize geliş şekli nasıl, biz nasıl algılıyoruz? Yine yerleşmiş olduğu burç, ev ve yaptığı açılara göre değerlendirme yapabilirsiniz.


Juno, 1804'te keşfedilmiştir. arzuladığımız evlilik partneridir. İlişkide nasıl bir eş istediğimizi anlatır. İlişkiden beklentimiz ne? İlişki dinamiğidir. Ve bunun dışında aslında kurulan ikili ilişkileri de konu alır; danışan - danışman, öğretmen - öğrenci gibi. Juno'nun bulunduğu ev ilişkileri hangi temalarla deneyimleyebileceğimiz, yerleştiği burç ise nasılı anlatır. (Juno bazı durumlarda kıskançlık ve aldatma, aldatılmayla iligli durumlarda da tetikleyici olabilir)


Vesta, 1807'de keşfedilmiştir. Oldukça parlaktır. Çıplak gözle görülebilir. 1995'te Hubble Teleskobu ile görüntülenmiş. Yunan mitolojisinde Hestia olarak bilinir. Ocak Tanrıçasıdır. Koruyucudur. Kendimizi adama biçimimizdir. Saflıktır, korumaktır. İçsel bütünlüğü sağlama arzusudur. Ve psikolojik açıdan da bağlanma & yakınlık korkusu verebilir. Olduğu yer neye, yerleşmiş olduğu burç o duruma kendimizi nasıl adadığımızı gösterir.


Tabi, bunlar 5 öne çıkanlardan. Daha bunların Admetosu, Kronosu, Cupidosu, Lilithi, Hadesi ve daha nicesi var.


Peki asteroitler neden önemli?

-Güneş Sistemi Hakkında bilgi verirler.

-Yaşamın kaynağını tespit açısından yardımcı olabilirler.

-Yakın gelecek için metal kaynağı olabilirler.

-Dünya için tehlike de oluşturabilirler.

-Kişisel bilinçle - kolektif bilinç arasındaki köprüdür.


Sevgilerimle,

Begumtells.


92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page