top of page

"Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kainat dinler." JÜPİTER BALIK BURCU'NDA...

Jüpiter Balık Transiti.




14 Mayıs itibariyle iyicilimiz Jüpiter Balık burcundaki seyahatine başlayacak. 28 Temmuz'dan - 29 Aralık'a kadar Kova burcunda retro olacak. 29 Aralık'tan sonra tekrar Balık burcundaki transitine devam edecek.


Jüpiter dokunduğu alanı büyütür, genişleme prensibine sahiptir. Genişletir. Yayar.

İyimserlik, inandığımız değerler, din, hukuksal konular, etik konular, eğitimsel işler, yabancılar, din adamları, hukukçular, eğitimlerle yakından ilgilidir.

Ruhsal zenginlik, enginlik, doyum olgunluktur Balık hali. Bir olmaktır. Resmin bütününü görebilmektir.

İnzivalardır. Meditasyonlardır. İçsel yolculuklardır. Farkındalıklardır. Farkındalıkların farkındalığıdır :)


Bizleri neler bekliyor?


14 Mayıs - 28 Temmuz ve 29 Aralık - 11 Mayıs arası;

Hastaneler, hapishaneler, sivil toplum örgütleri, şifa bulma teknikleri, sanatsal temalar, şiirler, resimler, danslar, yoga, psikoloji, mistisizm, lucid dreamler, okült konular gündemde olacak. Yaratıcılığınızı, sezgiselliğinizi kullanabilirsiniz. Petrol, denizcilik, tersaneler, kimyevi maddeler, ilaç ve türevleri tabii ki Jüpiter Balık transitinde önemli olacak. Antidepresan kullanımlarında artış olabilir. Bağımlılık yaratan maddelerden, kişilerden uzak durun. Bu transitin gölge tarafı "ne olacaksa olsun, atın beni denizlere." modu.

Egolar düşecek. Başkalarına yardım etme güdüsü, rehberlik etme durumları öne çıkacak. Bir şeyleri kurtarma isteği artabilir. Yardımlaşmak, merhamet etmek bunlar güzel duygulardır. Karşılık beklenmez. Ancak bireysel olarak kurban-kurtarıcı profillerine de dikkat etmek gerekir. Çünkü bazen içimizden yardım etmek gelse de karşı taraf yardım almaya hazır olmayabilir. Ve böyle durumlarda sanki emeğimiz boşa gidiyormuş gibi hissedebiliriz. Örneğin; hayatınızda alkolik birisi var. (Arkadaş/partner vs) Aslına bakarsanız bu kişi kendi döngüsünde aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor. Bir gün çok içiyor. Ertesi gün mutsuz uyanıyor. "Bırakmam lazım" diyor. "Sigarayı da içkiyi de bırakacağım" diyor. Bir gün içmiyor. Bir sonraki gün tekrar içiyor. Tekrar mutsuz uyanıyor. Siz yine bir umut yanında oluyorsunuz. "Söz verdi ya bırakacak" diyorsunuz. İyi olacağına inanıyorsunuz. Aslında karşı taraf kendi yalanınına kendini inandırmışken sizi de ortak ediyor. Taa ki siz bu durumu fark edene kadar. Bir kişi yardıma hazır olduğunda kurtarıcı beklemez. Hayatını düzene sokmak isteyen her şekilde sokar. Bir ilişki veya büyük paralar o kişiyi düzene sokmayacak. Kendisinin karar vermesi lazım. O nedenle bu Jüpiter balık transitinde siz siz olun o güzel enerjilerinizi koruyun. Yardıma hazır olmayanlara rehberlik görevi üstlenerek zamanınızı boşa harcamayın.


Bireysel olarak geride bıraktığımız konulara daha anlayışla yaklaşabiliriz. Daha içsel bir bakış açısıyla gözlemlemek, idrak etmek mümkün.

Her türlü inançlar, manevi temalara yatkınlık artacak. Alternatif tıp daha fazla kabul görebilir. New age spiritual temalarda da artış beklenebilir. Ezoterik konulara, astrolojiye, yoga / meditasyon kamplarına, enerji çalışmalarına, tarota ilgi artacak.


Peki hangi burçlar oldukça güzel etki altında derseniz;


Özellikle Yengeçler Akrepler, (ay burcu ve yükselen de dahil) Balıklar gibi çok güzel etki alıyorlar. Boğa ve Oğlaklar için de güzel diyebiliriz. Başaklar ise ikilemler, zıtlıklar arasında gelgitler yaşayabilir. Olayları büyütebilirler. Ama korkmayın. Jüpiter Balık transiti tam karşıt aksınızda olacak olsa, Jüpiter iyicildir. Bir Satürn transiti gibi sert etkilerden söz etmeyiz.


2020 yılının ilk 6 ayında, 1998 Şubat - 1999 Şubat aralığında neler yaşadınız?

14 Mayıs - 28 Temmuz arası yaşayabilecekleriniz için bir teaser niteliği taşıyor. Tabii ki aynısını yaşayacaksınız demek değil. Ama bir düşünün. 29 Aralık 2021'den sonraki özellikle ilk 5 ay için de fikir edinebilirsiniz. Neyi nasıl idrak ettiniz? Fark ettiniz? Nasıl farkındalık kazandınız? Nasıl büyüdünüz?


Dünya Astrolojisine göre Jüpiter; ibadathaneler, dini kurumlar, rahipler, Hristiyanlar, avukatlar, üniversite öğrencileri, ulusal soruşturmalar, anayasa üyeleri, senatörler, liberal politika, hayat görüşleriyle ilgilidir. Tüm bu temalarda fanatizmi tetikleyebilecek ama hırs yapmadan bir bırakma temasının da işin içerisinde olabileceği durumlarla karşılaşmak mümkün gözüküyor.


Türkiye Jüpiter Balık transitinden nasıl etkilenecek?


Transit Jüpiter, Türkiye'nin astrolojik haritasında 9.evine denk düşmekte. Yabancılarla yapılan işler, dış ticaret, seyahatler, deniz yolu ulaşımı, hava yoları, yüksek eğitim kurumları, dini yerler, yasal düzenlemeler, inanç özgürlüğü (...) ile ilgili konular gündemimizde olacak. Ve bizim Güneşimiz Yengeç 5.evimizde. Jüpiter Güneş'imizi, gören bir konumda olacak. Hukuksal konularda ve tıpta ilerleme kaydedilebilir. Bütçe geniş tutulabilir. Yurtta ve cihanda sulh olur umarım. Sanatçılar, gençler, çocuklar, eğlrnce yerleri, tiyatrolar, cemiyet hayatında da aktiflik söz konusu olabilir. Ve Jüpiter Hygeia ile kavuşacak. Akıl ve ruh sağlığı arasındaki dengeyi oluşturmak için çalışmalar yapılabilir. Şifa bulacağız. Aşılar, ilaçlar


Bir önceki Jüpiter Balık transitinde İstanbul Avrupa Kültür Başkanları'ndan biri olmuş. Bakın yine 9.ev konularından. Sonra Kemal Kılıçdaroğlu CHP genel başkanlığa seçilmiş. 2020'den önceki döneme bakacak olursak; 98 yılında Avrupa Merkez Bankası, Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurulmuş. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kurulmuş.


Ve son olarak tasavvufa, sufizme, İslam mistisizme gözler çevrilecek.

Sezgisel bilişi, kavrayış güçlenecek. Rüyalar coşacak. Rüya alemleri, dalıp dalıp gitmeler, bir garip haller... diyerekten Mercan Dede'nin çok sevdiğim Garip parçasını bu güzel transit için buraya bırakıyorum. "Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kainat dinler."


Herkese selam olsun.


Begüm Bayraktar

Dip. ASA / Mapai

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.


https://www.youtube.com/watch?v=1k2wG8CPwyY




53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page