top of page

Dubhe Yıldızı ve Araba Kartı


8 Ağustos 16:50'de Aslan Burcu'nun 16.derecesinde bir Yeniay meydana gelecek. Bu Yeniay'da Ursa Major Takım Yıldızı'na bağlı Dubhe Sabit Yıldızı aktif olacak. Arapça'dan Ayı olarak geldiğini bilmekteyiz. Mars doğasındadır. Yıkıcı etkidedir. Hatta Adolf Hitler'in haritasında Satürn ile kavuşmuştur.


Bu yıldızı araştırırken Ptolemy'nin şu bilgisi dikkatimi çekti: "Bu yıldız şiddet, ölüm; akılsızca davranışlar veya gurur yapıldığı noktada yıkım getirir. Sabırlı bir doğadan bahsedebiliriz ancak aynı zamanda da huzursuz bir ruhu anlatır ve bu bir kere uyandırılırsa büyük bir öfek ve intikam açığa çıkar."


Kabalistlere göre ise İbranice Zain (Zayin) harfidir ve kılıç demektir. Semitik alfabenin 7. harfidir Ve tarotun 7.kartı olan "THE CHARIOT" yani nam-i değer "Araba" kartı ile ilişkilendirilir.


Nedir bu Araba Kartı derseniz...

Temmuz Ayı'nı anlatan bu kart aslında Yengeç temasıdır. Corrine Kenner "Savaş Arabası" der bu karta. Wizards Tarot Destesi'nde de Savaş Arabası uçan süpürgedir. Aile ocağı için en işe yarar araçtır.


Evet Yengeç ve Savaş Arabası. Biraz zıt şeylermiş gibi geliyor kulağa. Ama anlamlarına baktığınızda hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.

Yengeç'in sembolü kıskaca benzer. Yengeç'in sert kabuğu içerisindeki savunmasız yarattığı dünya aslında onu dış dünyanın tehlikelerine karşı korur. Ve Yengeçlerin şöyle bir özelliği vardır; tehlikeyi hissettiklerinde kendilerini tehdit edenleri veya eziyet edenleri keskin kıskaçlarıyla yaralayabilirler. Sezgisellik ve koruyuculuk yüksektir.


Yola çıkma kartıdır aslında ama çıkmaya hazır değildir kişi. Kendini güçlü hisseder, önünde gidelecek yol vardır ancak riske giremez; başlangıç için birisinin desteği beklenir. Ama o yola çıkılması gerekir bu kartı gördüğümüzde. Yolculuların nesnel bir amacı vardır burada; savaşçı olanlar topluluklarını savunmak ve korumak üzere yoldadır.


Olumlu kullanımında denge sağlanır, kontrol elde olur.

Olumsuz kullanımında ise güç kaybı yaşanır.

Dilerim durum değerlendirmesi iyi yapılabilir...



Bunları neden anlattım peki...


(Şimdi teknik geliyorum ama açıklayacağım hemen)

Yeniay Türkiye'nin Astrolojik Haritası'nın derece olarak 2.evine düşmekle beraber 3. alanını da çalıştıracak. 5. ve 11.evi ilgilendiren Venüs'e dik bir açı yapacak. Natal Neptün'ün üzerinde ve Venüs Neptün karşıtlığı ve Satürn Uranüs karesi de işleri zorlaştıran tarafta tabi.

BU NOKTADA şunları söylemek istiyorum; Türkiye'nin 5.ev Venüs'ü biziz Kadınlarımız, genç kesim, çocuklar, oyuncularımız, sanatsal konularla uğraşanlar, sporcular/sportif faaliyetler, risklerdir. Dikkatli olmalıyız. Özellikle genç kesim, çocuklar, oyuncular, kadınlar, genç kızlar.

Halkın ülkeye hem de yöneticilerine (!) güvenin artması için ulaşım, eğitim, internet üzerinden yapılan haberlere, sosyal medya çağrılarına dikkat çekilecek. Ülke yöneticileri komşu ülkelerle müşterek girişimleri değerlendirmeyi yine reddedebilir. Ve gazeteciler, medya yayın alanından kişiler zarar görebilir.


İyi şeyler yazamadığımın farkındayım. Ama bu zorlayıcı enerjileri bilip ona göre hareket etmemiz gerektiğinin de bilincinde olduğunu düşünüyorum.

Bize çok iş düşüyor.


Dirayetle...


Begüm Bayraktar

Dip.ASA, MAPAI

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.


58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page