top of page

"Dışarı bakan rüya görür, içeri bakan uyanır." -Jung.




Bu haftanın en önemli olayı 17 Temmuz Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması. Ay tutulmaları dolunaylar aynı zamanda. Güneş ve Ay karşıtlıklarıdır. Bazı olaylara netlik kazandırırlar. Daha çok psikolojik düzeyde etkilidirler. Tutulmalar hayatlarımızda daha iyi şeyler olması için tasarlanmıştır. Değişim olmadan gelişim gösteremeyiz. Tutulmaların doğası itibariyle bazı şeylerden vazgeçmemiz ya da o işi bir şekilde yapmamız, daha fazla bilgi içeren kararlar almamız gerekebilir. Bu Ay tutulmasının etkisi 6 aya kadar yayılabilecektir. Tutulmada Ay'ın bulunduğu yerde Plüto Satürn ve Güney Ay Düğümü var. Güneş'in yanında ise Kuzey Ay Düğümü, Venüs var. İlişkiler, özel hayatımız adına önemli zamanlardan geçiyoruz. Dikkatli olmak lazım. Oğlak ve Yengeç tutulmaları, kariyer ve özel hayat arasında bir denge kurmaya ihtiyacımız olduğumuzu gösteriyor. Duygusal olgunluğa önem vermeliyiz. Hava, ekonomik koşullar ve doğal afetlerle ilgili de etkiler söz konusu. 15-16-17 Temmuz civarı ekonomik anlamda sıkıntılı riskler olabilir.


Hafta geneline bakacak olursak;


Haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Ciddi ve geleceğe yönelik planlarımızı netleştirmek isteyeceğiz. Pazartesi gününün ilk yarısı duygusal olarak iyi hissetmek biraz zor olsa da; günün ikinci yarısı daha kolay enerjilerde. Salı günü tutulma öncesi sessizlik. Venüs Satürn karşıtlığı, Ay Düğümlerinin etkisi , Neptün ile uyumu ilişkilerde yüzleşmemiz gereken durumları, geride kalması gereken durumları kabul ve affedişe geçmek için kadersel zamanlara işaret ediyor. Çarşamba ise öğleden sonra iletişim trafiğine dikkat! Yanlış anlaşılmalar olabilir. Düşünerek konuşmakta fayda var. Perşembe günü sabah saatleri gergin olsa da günün devamı özel ve finansal konular için destekleyici. Cuma günü Merkür Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Tamamlanması gereken konular için gökyüzü bir kere daha 'dön bi'bak!' diyor. (Yengeç burcu haritanızda neredeyse o evin konularıyla ilgili detaylar, gözden kaçanlar.) Cumartesi günü daha sakin, akışta kalmak, kendimizi dinlemek, karşı tarafa uyum sağlamak isteyeceğimiz bir gün. Pazar günü geneli de iyimser, naif bir ruh hali içerse de egosal durumlar, güç çekişmelerinin yaşanabileceği bir gün. Kişileri, durumları zorlamamakta fayda var.


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ayın bu haftaki boşlukta olacağı zamanlar:


17 Temmuz 00:38 - 12:18

18 Temmuz 18:53 - 20 Temmuz 00:18


Haftalık Burçlar


(Yükselen burcunuzu öncelikli okuyun.)


Koç: İş ve aile arasında gerginliğiniz artabilir. Sorumluluklarınız gerçekleştirmek istiyorsunuz. Özel hayatınızı ihmal etmeyin. İş hayatınızda geçmişte yaptıklarınızın geri bildirimini alacaksınız. Çevrenizden destek görebilirsiniz. Aşk, ilişkiler ve çocuklar alanında ufak tefek stresleriniz olabilir. (Çocuklarla olan iletişiminizde zorlanma gibi.) Spor yaparken de dikkatli olmalısınız. Bu hafta risk almamaya özen gösterin. Planlı hareket edin.


Boğa: Yurt dışı, yabancı yerlerle ilgili beklediğiniz işlerde netlik var. Yakınlarınızla daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Aklınız belki daha uzaklarda. Ama yakınlarınızın yardımınıza ihtiyacı olabilir. İşle ilgili aktif olacağınız bir süreç. Hafta sonu ise yalnızlığı bir kenara bırakın! Dışarı çıkın, arkadaşlarınızla vakit geçirin. Sosyalleşmek bu dönem daha iyi gelebilir.


İkizler: Alacaklar, verecekler, ödemeler, krediler, vergiler, borç, miras, para beklentileri netleşiyor. Kendi şartlarınıza güvenin, karşınızdakine değil. Parasal konularda hafta ortasından sonra rahat bir nefes alabilirsiniz. Konuşmalarınızda kafanızdan geçenlerin net ve anlaşılır bir şekilde ifade etmeye çalışın, yanlış anlaşılmaları minumuma indirin. Siz İkizlersiniz :) Geleceğe yönelik yeni planlar yapabilirsiniz.


Yengeç: Evlilik ve özel hayatınızda ilişkilere dikkat! Karşı tarafa gereksiz yükleniyor olabilirsiniz... Odağınızı kendinize çevirin. Biraz yapıcı davranmak hem partnerinize hem de öncelikle size iyi gelecek. Parasal anlamda biraz daha dikkatli davranın. Harcamalarınızı kısmanız gerekiyor olabilir.


Aslan: Çalışma hayatınız ve sağlığınızla ilgili dikkatli olmanız gerekiyor. İşten çıkmak veya yeni bir işe girmek için acele etmeyin. Olaylara es verin. Kendinize vakit ayırın, beslenmenizi düzenleyin. Düşünerek konuşun. Hafta sonuna doğru çevrenizle olan iletişiminiz rahatlayacak; özel hayatınızda önemli konuşma ve görüşmeler yapabilirsiniz.


Başak: Aşk, hobiler, yaratıcılık, çocuklarla ilgili konulardan etkileneceğiniz bir hafta. Duygusal iniş çıkışlarınız var. Duygularınızı en iyi siz kontrol edebilirsiniz. Kendinize güvenin. Sosyalliğiniz artacak, arkadaşlardan destek var. Çevrenizde sorun yaşadığınız durumları tekrardan ele alabilir ve bazı konular yoluna girebilir.


Terazi: Aile, yuva, ev, yerleşimle ilgili konularda dikkatli olmanız gerekiyor. Aile içerisinde alınması gereken sorumluluklar, kararlar olabilir. Empati kurarak, yapıcı çözümler bulabilirsiniz. Gelecek odaklı düşünebilirsiniz. Bazı arkadaşlarınızla aranızdaki bağlar kuvvetlenebilir.


Akrep: Kardeş, kuzenler, yakın çevrenizle olan durumlar netleşiyor. İletişime dikkat. Duygusalsınız. Kendinizi geliştirecek durumlara yönelin. İş konusunda bir kararınız değişebilir. Aileden destek göreceksiniz. Ev/yer değişimleri olabilir.


Yay: Para, para, para. Kazançlarınızla ilgili gelişmeler var. Destek almak istiyorsanız bir yakınınızdan parasal yardım alabilirsiniz. Yabancı yerlere seyahatlerde bazı gecikmeler yaşanabilir. Kendinizi yeterli bir şekilde ifade edebiliyor musunuz bunu düşünebilirsiniz. Aile ve aile gibi gördüğünüz kişilerin samimiyeti iyi gelecek.


Oğlak: Karşı taraftan önceliği bekliyorsunuz. Ancak sizin önceliğiniz ne? Duygularınızı bastırmayın. Neye ihtiyacınız varsa iletin karşı tarafa. Ortaklaşa işler için güzel bir zaman. İkili işlerde, orta noktayı bulmaya çalışın. Hafta sonu yakınlarınızdan destek var.


Kova: İnsanlardan uzak kalmak istiyor olabilirsiniz. Ama bir yandan da tamamlanmayı bekleyen işleriniz var gibi hissediyorsunuz. Çalışma hayatınızda sorun yaşadığınız kişilerle çözüm odaklı olmak üzere problemleri konuşabilirsiniz. Hafta sonu finansal olarak gelişmeler olabilir.


Balık: Sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, gelecek planlarınız önemli. Bazı arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. Meslek kazanımlarınız, paranızı düşünerek hareket edin. Yani bu dönem istifa etmeyin :) Yeni flörtleriniz olabilir. Yaratıcılığınızı ortaya koyacak işler yapabilirsiniz.


Herkese iyi haftalar!

begumtells. * * *

310 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page