top of page

Jeffrey Dahmer'in Dogum Haritasi










Evet Netflix'i yakıp kavuran, ağır ama bir o kadar da manyakça izlettiren, adından söz ettiren Dahmer’in doğum haritasını inceledim.

Balzamik faz doğumlu kendisi. Hayatta yoğun iniş çıkışlar, kapanışlar, bitişler evresi. Psişik hissiyat yüksek ve ne yaşarsa yaşasın yola devam ediyorum diyen bir modda.

Yükseleni Terazi, olması ilk izlenim olarak yakışıklı, kibar, centilmen, sessiz sakin, kibar bir algı bırakıyor tabii. Ki dizide de fark ettiyseniz sakin tonlardan konuşuyor, durumu çok nazikçe, flörtleşe flörtleşe yönetiyor.


Güneş İkizler ve 8.evde. Gizleme teması. Çok net, düşüncelerini saklama, kolay kolay açığa çıkarmama ama zihnen de bir o kadar aktif bir kapasite. Merkürü de zehir gibi İkizler burcunda. Yönettiği burçta güçlü. Planı programı her şey mantıklı. Düzenlenmiş. Öte yandan Güneşi Mirfak Yıldızı ile kavuşuyor. Bu Yıldız kendi gücünden haz duyan, savaşmak ve mücadele etmek isteyen tarafını anlatır. Jeffrey de bunu 8.ev konularıyla yapıyor; gizlemek, saklamak, akılda kurma ve ölüm teması.


Ay Koç’ta ve Asc’ye karşıt. Dürtüsel ve çocuksu eylemleri var. İstediği şey o an olmalı, olmadığı zaman öfkelenme, şiddete başvurma. Dizide de evinden gitmek isteyenlere karşı başta kibar konuşup, sonrasında sinirlenip kişileri boğması, kavga hali bu Terazi Koç aksındaki karşıtlığa en temel örneklerden biri. Ay partner alanında bir de. Partnere birden bağlanma hissiyatı, elde etme dürtüsü. Annesiyle olan durumunun da ilişkilerinin etkilendiğini görüyoruz. Ve Ay 7 konumu özellikle, çocuk yaşlarda ancak başarılı olursa aile sevgisinin büyüyebileceğini anlatır. Jeffrey nn okulda başarısız olması, okuldan atılmaması, “eyvah ailem bana kızacak” demesine de gençlik yıllarında şahit oluyoruz.


Marsı Koç’ta (kesme, biçme, aletlere ilgi, etler,hayvanlar) –cesetlerin oarçalarını da yediğini gördük- Neptün ile 150lilik ve Jüpiter ile de kare. Jüpiter işi büyüten taraf. Neptün ise kurbanlar. Mars Neptün gerginliği, pasif saldırganlık, kızgınlığı ifade edemediği noktada kızgınlığının kurbanı olmak. Cinsel sapkınlıklar getirebiliyor.


Plüton (güç gösterisi, şiddet eylemleri) Başak(takıntı) ve Kiron 5.ev (romantik durumlar) Balık –teslimiyet- ; Plüton’u 11 evde; kulüp, dernek, arkadaş ortamları, sosyal çevrelerden kurban bulma / olma -Kiron Balık- Ve çoğunluklukla gittiği kulüpten kurbanlarını seçiyordu. Ve kafasına koyduğunu ne pahasına olursa olsun yapma, uçlarda kaybolma. Gerçek olanla hayal olanı ayırt edememe. Sanrılar. Ki zaten bu kişinin pasiflikte kaybolmuyor olması (Güney AY Düğümü Balık) , kaos yaşadığında düzenli davranabilmekten, mantıklı olabilmekten (Kuzey Ay Düğümü Başak) geçiyormuş. Yetersizlik duygusunu geride bırakamadığı için veya belirli ölçüde kabul edemediği için daha da pasif duygularda, ezilen duygularda kaybolmuş hissini tetiklemiş olmalı diye düşünüyorum.


Haritadaki güzel görünüm Venüs Satürn üçgeni aslında. Toprak elementinde olan bu görünüm ona sağlam ve kalıcı ilişkiler kurma isteğinin ne kadar baskın olduğunu anlatıyor. Satürn’ü Oğlak’ta retro. Karmik temalar, net olmak, sınır çizmek, hayır diyebilmek bu kişi için önemliymiş…


Begüm Bayraktar.

ASA, MAPAI,


Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi



58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page