top of page

JÜPİTER iKİZLER TRANSİTİ

26 Mayıs – 10 Haziran 2025 aralığında Jüpiter İkizler burcunda ilerliyor olacak.  Zodyakta 12 yılda bir turunu tamamlar. 120 gün retro yapar. Klasik astrolojide iyicil olarak bilinen Jüpiter, dokunduğu alanı büyütmeyi sever. Değer katar, anlamlandırır. Genişleme prensibini İkizler doğasında deneyimliyor olacağız. Şans ve fırsatlar bu doğada kendini gösterecektir.


İletişimin, bilgi akışının sosyal medyanın, tv reklam-pazarlama dünyasının, turizmin çok daha öne çıkacağı bir periyottayız. Bu alandaki gelişmeler dünya çapında kendini gösterecektir. Akademik faaliyetler, yeni bir dil öğrenme, seyahatler için de şüphesiz etkileyici olacaktır. Mesela yeni bir eğitime başlayabilir, ya da yeni bir dil edinebilir, yeni ülkeler keşfedebilirsiniz. Network bağlantılarınızı genişletebilir, işlerinizi digital dünyada büyütebilirsiniz. Okumanın, öğrenmenin, yeni bilgiler keşfetmenin en verimli zamanındayız.


Bu dönemin olumsuz yansıyabilecek tarafı ise bilgi kirliliğidir. O nedenle iyice araştırmak, yüzeysel bir noktada kalmamak gerekiyor. Dağınık düşünceler yer yön bulma konusunda zorlandırabilir.


Tarihsel süreçlere baktığımızda, 30 Haziran 2000 – 13 Temmuz 2001 ,  11 Haziran 2012 – 27 Haziran 2013 aralığında Jüpiter İkizler burcundaydı.  Bu dönem aralığında hayatlarınızda neler vardı düşünün bakalım. Birebir aynısını yaşamasanız bile neler deneyimlediniz? Konularınız nelerdi? Belki şimdi önünüzdeki bir yıllık sürece rehberlik edebilir.


Dünya çapında baktığımızda önceki Jüpiter İkizler transitinin, geçmişteki etkilerinin şu şekilde yansıdığını görmekteyiz:


2012-2013


ABD Yüksek Mahkemesi, genellikle Obamacare olarak bilinen Uygun Bakım Yasası'nın anayasaya uygunluğunu onayladı.

 

Colorado, Aurora'da "The Dark Knight Rises" filminin gece yarısı gösterimi sırasında meydana gelen silahlı saldırıda 12 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

 

 NASA'nın Curiosity Rover'ı Mars'a başarıyla indi ve Kızıl Gezegen'i keşfetme görevine başladı.

 

Avusturyalı paraşütçü Felix Baumgartner, stratosferden atlayarak rekor kıran bir serbest düşüş gerçekleştirdi ve bir araç yardımı olmadan ses hızını aştı.

 

Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'i yenerek ABD Başkanı olarak yeniden seçildi.

 

Connecticut, Newtown'da Sandy Hook İlköğretim Okulu saldırısı meydana geldi, 26 kişi hayatını kaybetti.

 

Barack Obama, ABD Başkanı olarak ikinci dönemine başladı.

 

Papa Benedict XVI, yaşlılığı ve zayıflayan gücünü gerekçe göstererek istifasını açıkladı, yaklaşık 600 yıl sonra ilk kez bir papa istifa etti.

 

Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio, Papa olarak seçildi ve Francis adını aldı. Amerika kıtası ve Güney Yarımküre'den seçilen ilk papa oldu.

 

Boston Maratonu bombalaması gerçekleşti, üç kişi öldü ve 260'tan fazla kişi yaralandı. Ev yapımı iki bomba bitiş çizgisi yakınlarında patladı.

 

 

Eski NSA yüklenicisi Edward Snowden, NSA'in geniş çaplı gözetim programlarını ortaya çıkaran belgeleri sızdırdı, küresel çapta gizlilik ve güvenlik tartışmalarına yol açtı.

 

 

ABD Yüksek Mahkemesi, Birleşik Devletler v. Windsor davasında, Savunma Evlilik Yasası'nın (DOMA) anayasaya aykırı olduğuna karar verdi, bu karar eşcinsel evlilik hakları lehine önemli bir dönüm noktası oldu.

 

2000 – 2001

 

 

Meksika'da Vicente Fox, 71 yıllık PRI (Kurumsal Devrimci Parti) egemenliğini sona erdirerek başkanlık seçimlerini kazandı.

 

 Concorde uçağı Paris'ten kalktıktan kısa bir süre sonra düştü, 113 kişi hayatını kaybetti. Bu olay, Concorde uçuşlarının askıya alınmasına yol açtı.

 

 Yemen'in Aden limanında demirleyen USS Cole adlı Amerikan destroyerine intihar saldırısı düzenlendi, 17 denizci öldü, 39 denizci yaralandı.

 

 ABD Başkanlık seçimleri yapıldı. George W. Bush ile Al Gore arasında geçen yarış sonucunda Bush, tartışmalı bir şekilde başkan seçildi.

 

 ABD Yüksek Mahkemesi, Florida'daki oy sayımının durdurulmasına karar vererek George W. Bush'un başkanlığını kesinleştirdi.

 

 George W. Bush, ABD'nin 43. Başkanı olarak göreve başladı.

 

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, 20.000'den fazla insan öldü.

 

 Çin'in Hainan Adası yakınlarında bir ABD keşif uçağı ile bir Çin jet uçağı çarpıştı. Bu olay, ABD-Çin ilişkilerinde gerginliğe yol açtı.

 

 Tony Blair, İngiltere Başbakanı olarak ikinci dönemine başladı, İşçi Partisi genel seçimleri kazandı.

 

 Timothy McVeigh, 1995'te Oklahoma City bombalamasında 168 kişinin ölümüne neden olduğu için idam edildi.

 

 Cebelitarık'ın İngiliz yönetiminde kalıp kalmayacağını belirlemek için yapılan referandumda, halkın büyük çoğunluğu İngiltere'ye bağlı kalmayı seçti.

 

 

Bilgi ve iletişimde çok daha fırsatlara açık olacağınız bü süreci en iyi şekilde değerlendirebilmenizi dilerim. Haritalarınızda İkizler burcunun olduğu alanda yeni deneyimlere açık olun!


Begumtells.



31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page