top of page

Marş Mars!

Güncelleme tarihi: 31 Mar 2020



31 Mart 2020, Mars Satürn Kavuşumu


"Görünüşte en kabul edilemez ve acı verici durumun içinde bile daha derin bir iyilik, bir hayır gizlidir ve her felaket ilahi bir inayet tohumu içerir. Tarih boyunca, büyük kayıp, hastalık, hapis ya da yaklaşan ölüm karşısında görünüşte kabul edilemez olanı kabul etmiş ve böylece "tüm anlayışı aşan huzuru" bulmuş kadınlar ve erkekler olmuştur. Kabul edilemez olanı kabullenmek bu dünyada en büyük inayet kaynağıdır." Eckhart Tolle. 30 Mart'ta Mars, Kova burcuna geçiyor ve bir gün sonrasında Satürn ile kavuşuyor. Peki bu kavuşum açıları nasıl çalışır? Kavuşum açıları iki türlü çalışıyor. Ve tüm açılarda olduğu gibi Mars - Satürn açıları da çeşitli biçimde kendini gösterebilir. Bu kavuşumun nasıl çalışabileceğini anlamak için kısaca Mars ve Satürn'ün Kova burcundaki çalışma doğasından  bahsedelim. Mars; enerji, efor, güç, harekete geçmek, cesaret, girişim kabiliyeti. Satürn; sağlamlık, otorite, sınır, sabır, olgunluk.  Kova; özgürlük, toplumsal konular; grup bilincini kendi egondan önde tutabilmek, alanlar. Mars ve Satürn'ün oluşturdukları iki döngü vardır. Birincisi; 29 yıllık büyük döngüdür. Aynı burçta kavuşum yapmalarıyla başlar. İkincisi; yaklaşık 2 yılda bir transit ettikleri burçta kavuşum yaparak meydana getirdikleri 2 yıllık döngüdür.

Doğum haritalarınızda da Kova burcunun olduğu alan ve yönettiği yerlerle ilgili etkiler söz konusu olur. Mars Satürn Kova burcunda en son 14 Şubat 1964'te kavuşmuş. 29 yıllık döngü Şubat 64'te olanlara baktığımızda, en çarpıcı olayın, o dönem CHP'nin Genel Başkanı ve Başbakan olan İsmet İnönü'ye suikast düzenlenmiş. 2018'de Nisan ayında Oğlak burcunda kavuşmuşlar. Yani o günden bugüne kadar gelen de bir iki yıllık döngü olduğunu görüyoruz. Rekabet etmeler ve  Yüzleşmeler... Mars Satürn kavuşum hangi bölgeleri yönetiyorsa, o burcun yönettiği bölgelerle ilgili gelişmeler yaşanır. Dünya Astrolojisi'inde Kova burcu Rusya, Çin ve Suriye ile ilgilidir. Bu ülkeler arasında stresli olaylar, anlaşmazlıkların getirdiği durumlar, mücadeleler olabilir... Halkı harekete geçirecek durumlar ortaya çıkabilir, ayaklanmalar olabilir.  * Satürn Mars kavuşumu Altair yıldızıyla etkileşimde olacak. Kendi inandığımız değerler uğrunda mücadelelere açığız. Aslında bu mücadeleyi şuan hem dışta hem de içeride veriyoruz. Bedenen de psikolojik olarak da tahammül gerektiren bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan bir şeyler yapmak istiyor ama sınırlanıyoruz. Ve biliyor musunuz, Satürn'ün Kova burcundaki yerleşimine en net örnek şuan içinde yaşadığımız durum. Özgürleşmek sınırlı. Yapılandırmalar mevcut. Mars da bir yandan artık bir şeyler olsun istiyor, harekete geçelim diyor... Bir diğer yandan, bu kavuşumun etkisi de  istekleri öne sürmekte ısrar; ancak bir yandan da savaşma korkusu verebilir. Otorite figürleriyle çatışmalar, askerler, müdahaleler, madenciler, metaller, tepeler, engebeli yerler, taş ocakları, kazılmış yerlerle ilgili  gelişmeler olabilir. Bastırılmış öfkeyle gelen çatışmalı haller ve bastırılmış cinsel enerjinin de getirebileceği konular gündeme gelebilir. Öte yandan Mars Satürn kombinasyonları maruz kalınan şiddetle de alakalıdır.  Bu şiddet fiziksel ve psikolojik olabilir.  Belki de dayanıklılığımız ve tahammüller sınanacak! Buradaki sınırlar ne kadar esnetilebiliyor bunu göreceğiz.


Yani anlayacağınız iki malefiğin bir araya gelmesi kolay enerjiler değildir. Ve işin içerisinde bir de zorlayıcı bir yıldız varsa... Ancak koşullar her ne kadar zorlayıcı olursa olsun, nelere dikkat edebiliriz, nasıl fayda sağlayabiliriz buna odaklanmalıyız. Mars Satürn etkileşimi çok sayıda potansiyel güce sahiptir. Dayanıklılık gerektiren durumları anlatır. Bir mücadele verir, evet. Ama mücadelesinin içinde ne olursa olsun ilerleme isteği ve güç de uzun vadeli olur. Sınandığımız şeyler güç verir hayatta. Ve bu güç aslında tecrübe ve olgunluk olarak ilerleyen dönemlerde kendini gösterir. Bu tarafa tutunmalıyız biraz. Nasıl dayanıklıyız? Aslında nasıl birlikteyiz?  Ve pozitif açıdan bakarsak; ölçülü bir cesaret ve iradeyi kullanarak kontrollü başarı sağlanabilir. Yani dürtüsel davranmak yerine, bazı şeyleri tartıp harekete geçmek daha sağlıklı olacaktır. Ve inanın bu dönemde zamanımızı boşa harcamak istemeyeceğiz. Şuan çok fazla zamanımız var gibi aslında ama bir yandan da gün nasıl geçiyor anlamıyoruz. Yataktan çıkamama hali yerine gündelik rutinleri devam ettirmek en önemlisi. Sınırlarımız, alanlarımız dahilinde. Beyin düşünce doğuran bir organdır. Doğurduğu düşünceyi amaca yöneltemiyorsa enerji boşa harcanmış olur. İşte bu kavuşumda zamanımızı boşa harcamadan hedeflerimize, amaçlarımıza daha net odaklanarak hareket etmek fayda sağlayacaktır. "Neye ihtiyacım var?" anahtar sorunuz olsun.

Psikolojik açıdan bastırılan duygular olabilir. Açığa çıkmayı bekleyen enerjileri doğru yönlendirmeliyiz.  E peki, bu kadar enerjiler yükseliyorken n'apıcaz? Mars Satürn etkileşimi için yoga ve meditasyon çalışmaları bire birdir. Bu uygulamalar bedeni zorlamadan kontrol etmeye önem verir. Güzel çalışır. Değerlendirebiliriz. Olası zorluklar ne olursa olsun, üstesinden gelebilecek güçteyiz.

İnanıyorum...

Sevgiler, Begumtells.

120 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page