top of page

Sınırsız Ünlüler!

Bu hafta birden fazla gezegen sınır dışı hareket ediyor.

Ben de minik bir derleme yaptım...


Öncelikle bir gezegenin deklinasyon, Güneş’in 23 derece 28 dakika olan maksimum deklinasyonunu geçerse bu duruma “out of bounds” denir. Haritalarda sınır dışı gezegeni olanlar, o gezegenin temsil ettiği konuda aşırı uçlara çekilebilir.



Amy Winehouse; Ay’ı Oğlak burcunda ve deklinasyon dışı. Duygusal açıdan iniş çıkışların yoğunluğu. Bulimia hastalığı, uyuşturucu bağımlılığı, ilişkisel sorunlarla uzun yıllar mücadele etti. Dünya çapında eşi benzeri olmayan sözler yazdı.





Kylie Minogue hem Ay’ı hem de Merkür’ü İkizler’de ve sınır dışı. Duygularını mantıkla yönetme, hızlı düşünme. Eğitim öğrenimde dengesizlik ancak bazen de genius fikirler. Obsesif-kompülsif bozukluk.

Kylie de okul hayatında arkadaş edinmekte güçlük çekti. Ancak her şekilde dünya çapında birçok başarı ve ödül elde etti.





Lady Gaga, Mars’ı Oğlak ve sınır dışı. Dürtüsel eylemler, cinsellik, topluma ters düşebilecek hareketler.

Lady Gaga, Katolik bir ailenin kızı. Lise yılları hakkında verdiği bir röportajda: “Ya çok kışkırtıcı ya da çok tuhaf olduğun için alay konusu olurdum, ben de daha az göze batmaya çalıştım. Uyum sağlayamadım ve kendimi ucune gibi hissettim.” ifadelerini kullandı. The Beatles, Queen, Led Zeppelin, Madonna ve David Bowie gibi sanatçılardan etkilendi. Müziğiyle, klipleriyle, tarzıyla dünyaların dikkatini üzerine çekti.





Erik Satie, Venüs İkizler’de sınır dışı. Sosyal ve özel ilişkilerde uçlarda olma eğilimi, aşktan, dünyevi temalardan, sanattan zevk alabilmek için ekstrem deneyim arzusu. Sevgi alıp verme ve parasal konularda dengesizlik. Erik Satie’nin yegâne aşkı Suzanne Valadon’dan ayrılıklarının ardından ciddi acı çekti ve piyano eserleri besteledi. Kilise kurdu; o kilisenin tek üyesi kendisiydi. Kiliseyi kurduğu yıl elindeki mirasla görünüşünü değiştirdi; rahip kılığından çıktı “Kadifeli Centilmen” oldu.


◉•◉•◉


Polarite gereği hayatta her şeyin denge üzerine işlediği aşikar. Sınır dışına taşan gezegenleriniz olsa dahi dengenizi koruyabilirsiniz. Efsane işler yapabilirsiniz. Ve unutmamak gerekir ki; bazen de kendinizi sorgulamanız için o kışkırtıcı durum / uyaran gereklidir.


Begüm Bayraktar.

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page