top of page

Tamam mıyız?


Yılın ilk tutulmasıyla haftaya başlıyor. 10 Ocak'ta 22:21'de Yengeç burcunda Ay tutulması olacak. Ay'ın karşısında Oğlak burcunda stelyum var. Yani duygular ve sorumluluklarımız arasında git geller yaşamamız çok doğal. Ay tutulmaları aynı zamanda birer Dolunaylardır ve netlik verirler. Aslında geçtiğimiz Temmuz ayında yaşadıklarımızın rövanşı var şimdi. Take it or leave it?


Pazartesi günü Mars Kiron sekstili etkinleşiyor. Sizi geri durduran, cesaretinizden alıkoyan durumları fark edip, o konularınızın üzerinden ilerleyebilirsiniz. Yani harekete geçmek için aradığınız özgüveni bulabilirsiniz.

Salı günü Güneş Neptün sekstili etkin. Yaratıcı işleriniz için ilham alabilir; sanatsal konular, fikirleriniz, projeleriniz için önemli kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Ayrıca şefkat ve yardımlaşma temasının ön planda olacağı bir gün.

Çarşamba günü ise Merkür Neptün altmışlığı ve Jüpiter Güney Ay Düğümü kavuşumu var. Yine yaratıcı işler için anlaşmalar, görüşmeler, imzalar olabilir; kafanızdakileri yazabilir, resmedebilir, projelendirebilirsiniz. Zihinler açık olacak. Gerçeklerin idealize edilmesi de mümkün. Konuşmalarınızda, bir şeyi tanımlarken, karşınızdakinin düşünme veya hissetme biçimini etkileyecek şekilde olabilirsiniz. Kısaca duygulara oynayabilirsiniz :) Ancak Jüpiter Gad kavuşumu geçmişte yarım kalan işleri, durumları fark etmek için önemli. Ekonomik anlamda zorlanmalar verebilir, risk almayın. Psikolojik açıdan da geçmişi belki çok da büyütmemek gerekiyordur.

Perşembe günü özellikle günün ikinci yarısından sonra Ay'ın Yengeç burcuna geçmesiyle daha hassas bir atmosfer bizi bekliyor. Sevdiklerinizi ihmal etmeyin... Tutulma derecesine yaklaşırken, gece saatleri, Ay'ın Kuzey Ay Düğümü ile olan kavuşumu olması gereken duygusal farkındalıklar yaşatabilir.

Cuma günü ise Güneş Merkür kavuşumu var. Yani, Merkür'ün cazimi olduğu konum. Önemli şeyleri düşünmek, konuşmak, yazmak, karşı tarafa ifade etmek için değerlendirilebilecek bir gün. Ve tutulma da olacağı için duygusal açıdan iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz. Her şey bir noktada olacağına varıyor diyoruz günün sonunda. İniş çıkışlarınıza da yer verin.

Cumartesi günü ise Uranüs ileri hareketine devam edecek. Geçtiğimiz Ağustos ayında beri sizi düşündürten, özgürlüğünüzü, neyi nasıl farklı yaparım dedikleriniz üzerine bir iç gözlem geliştirdiniz, geliştirdik. Şimdi bu prangaları atma vakti. Uranüs bir jenerasyon gezegeni olduğu için bu farklılık 1 günde gerçekleşmeyecek tabii ki. Ancak hiç beklemediğiniz an'da o değişimi hissetmeye başlayacaksınız. Haritalarınızda Boğa burcunun olduğu alanda prangaları atmak vakti.

Pazar günü ise Merkür Satürn Plüton kavuşuyor. Kelimeleri özenle seçip konuşulması gerekiyor. Özveride bulunmak gerekiyor. Önemli dersler özellikle haritalarınızda Oğlak burcunun olduğu alanda bu etkiyi hissedeceksiniz. Alınması gereken sorumluluklarla beraber, gerçekçi yaklaşmak gerekecek. Ve geçen haftalarda da söylediğim gibi hayat planınıza, size fayda sağlamayan hizmet etmeyen şeylerin elenme, ayıklanma vakti. Tam anlamıyla "değişim ve dönüşüm", işlemeyeni bırakmak, yeniye yer açma, yapılandırmalardan geçiyoruz. Kendinize ve en önemlisi de kendi zamanınıza lütfen güvenin.


Ay Boşlukta!



Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:


6 Ocak Pzt. 15:07 - 7 Ocak Salı 05:10

9 Ocak Perş. 01:14 - 11:43

11 Ocak Cmt. 02:56 - 15:15


Haftalık Burçlar

(Yükselen burcunuza göre okuyun)


Koç: Evle ilgili değişimler gündeminizde. Taşınabilir, dekoratif değişimler olabilir. Veya işiniz sebebiyle bir yer değişimi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Mesleğiniz ve özel hayatınız arasında da bir denge kurmaya ihtiyaç duyacaksınız. Aslında biraz kendi duygularınızla bağ kurmak, yakınlarınızla ilgilenmek iyi gelecek bunu içten içe biliyorsunuz. Ancak şartlar zorluyor sanki ve odaklanmanız gereken çok fazla şey olduğunu da biliyorsunuz. Ne istediğinizi bilerek, plan yapabilirsiniz.


Boğa: Eğitimler, kurslar, bilgileri paylaşmak, yakınlarınızla iletişiminiz, kısa yerlere yolculuklar bu tutulmada odaklanacağınız temalar. Gözünüz daha uzaklardayken yakın çevrenizde olan bir durumla ilgilenmeniz gerekebilir. Aslında sevdiklerinizden destek de alacaksınız. Biraz ilgiyi onların üzerine verebilirsiniz. Düşündüğünüz şeyleri de daha çarpıcı ifade edebilirsiniz. Eti yaratabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden yaptığınız bir uğraş / işiniz varsa daha fazla kişiye ulaşabileceğiniz içerikler paylaşabilirsiniz. Bir şeyleri yazmak, yayımlamak, eğitim almak ve bunları işinizde de kullanmak adına güzel gelişmeler olabilir. Ancak uzak yerlere yolculuklar, medya basın ve hukuksal konularda dikkatli olmanız gerekiyor.


İkizler: İş ve kazançlarınızla ilgili yeni yollar arıyorsunuz. Parasal yatırımlarınızı gözden geçireceksiniz. Bankadaki işler, ödemeler, vergiler, krediler, borçlar bu alanlar biraz uğraştırabilir. Planlı ve kontrollü gitmeye özen gösterin, çok açılmadan. Ayrıca duygusal sınırlarınızı çiziyorsunuz. Değişken ruh halinizle biliniyorsunuz ancak sizin de duygularınızın bir sınırı var. İşte şimdi biraz netlik zamanı!


Yengeç: Motivasyonlarınız, kişisel kararlarınız, duruşunuz, benliğiniz, sağlığınız, girişimleriniz, size ait her ne varsa,"ben"dediğiniz durumlar önem kazanıyor. Normalde önceliği karşı tarafa verirsiniz ancak bu seferi kendi önceliklerinize, ihtiyaçlarınıza göre hareket edeceksiniz. Duygusal farkındalığınız, koruma ve korunma ihtiyacınız yüksek olacak. Ancak karşı tarafa, sevgilinize, eşinize, ortağınıza çok fazla yüklenmeyin. İsteklerinizi, ihtiyaçlarınızı paylaşın. Eğer ilişkiniz sağlam zeminlerdeyse evet , birlikte sorumluluk alarak daha da güçlenebilirsiniz aksi takdirde kopmalar, ayrılıklar yaşanabilir.


Aslan: Yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen olayları fark edebilirsiniz. Arkanızdan konuşulanlar kulağınıza gelebilir. Sezgileriniz kuvvetleniyor. İç sesinize güvenin. Size zarar olduğunu bildiğiniz tüm şeyleri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Bu bir davranış kalıbı veya maddesel bir şey olabilir; alkol, sigara gibi. Uyku düzeninize, beslenmenize dikkat edin. Ve terapi almak için de harika bir zaman aslında.


Başak: Sosyal çevreler, dernekler, kulüpler, organizasyonlar, arkadaşlar alanınız aktifleşiyor. Hayal ettikleriniz, meslek kazançlarınız, umduklarınız üzerine etkiler alıyorsunuz. Kalabalık ortamlardan veya arkadaşlardan gelebilecek destekler var. İşiniz için bu kişiler aracılığıyla yeni bir bağlantı sağlayabilirsiniz. Aslında bir yandan da kazancınızı daha fazla artırmak isteyeceksiniz. Ancak bazı arkadaşlarınızla da aranızda gerginlik olabilir. Yaratıcılık gerektiren işlerde daha gerçekçi olmalısınız. Odağınızı dağıtmayın. Aşk hayatınızda da sorumluluk almanız gerekiyor. Çocuğunuz varsa onla olan iletişiminizde de.


Terazi: Kariyeriniz, işinizle ilgili değişimlere hazırlıklı olun. Sorumluluklarınızı görevleriniz, yapmanız gerekenler, planlarınız artabilir. İş görüşmeleri yapabilir, netlik bekleyen konular için "tamam" diyebilirsiniz. İşiniz ve aileniz/özeliniz arasında bir denge kurmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da özelinizi işinize taşımayın. Yöneticilere, patronlara ekstra bir şeyler anlatmak durumunda kalabilirsiniz. İç dünyanızdaki sorumlulukları üstlenin ve kararlı olun.


Akrep: Yabancı yerler, uluslararası işler, yurt dışı planları, seyahatler, hukuksal konular, astroloji, psikoloji, yüksek eğitim, akademik kariyer, medya- basın, rüyaları ilgilendiren konular etki alanınızda olacak. Zihnen çok yorgun olabilirsiniz. Odağınızı biraz genişletmeniz gerekiyor. Detaylar, yakınlarınızla olan alakanız çok iç içe olabilir. Biraz da açılmak, farklı ve yeni olanı deneyimlemek iyi gelebilir.


Yay: Ortaklaşa kazançlar, bütçesel durumlar, para, para, para. Tutulmada alacak verecekler, ödemeleriniz, birikimleriniz, miraslar, nafakalar, kayıplar gündeminizde. Partnerinizin veya varsa ortağınızın maddi durumuyla ilgili gelişmeler olabilir, size destek olabilirler. Ayrıca değişim dönüşüm dediğimiz, bir şeylerin farkına varmak, ruhsal olarak sizi zorlayan duygu kalıplarınızı görmek, anlamak, duygusal olgunluk kazanmak adına da güzel zamanlarda olacaksınız. Zorlansanız da bilin ki hiçbir şey kolay gelişmiyor. Siz zaten bilge kişiliksiniz ;)


Oğlak: İlişkiler, ortaklıklar, eş /partnerin sağlığı, imza gerektiren işler üzerine etki alacaksınız. Zeminler sağlam mı? Partneriniz veya ortağınızla bir tartışma yaşayabilirsiniz. Eğer ilişkinizin temeli kuvvetliyse devam dersiniz, daha da güçlenirsiniz; ancak değilse tamam diyebilirsiniz. Önemli kararlar alıyorsunuz. Öfke ve stres kontrolüne ihtiyacınız var. Dikkatli olun.


Kova: Bu tutulma sizi çalışma hayatınız, iş koşullarınız / düzeniniz, sağlığınız üzerine etkileyecek. Önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Ancak siz biraz daha kendinizle vakit geçirmek istiyorsunuz. Aklınız başka yerlerde sanki. Çözmeniz gereken bir şeyler var gibi hissedebilirsiniz. Dalıp dalıp gidiyorsunuz. Sağlığınıza dikkat edin ve varsa zararlı alışkanlıklarınızı geride bırakın. Kontrolünüz dışında gelişen olaylar olabilir.


Balık: Aşk hayatınız, hobileriniz, çocuklar, sanatsal aktiviteler, oyunculuk, hobiler, hayatınızın renklendiği konular üzerine etki alıyorsunuz. Yeni kişilerle tanışabilir, flörtleşebilirsiniz. Akışta kalın. Bebek haberleri alabilirsiniz. Yeni bir hobiye, spora başlayabilir ya da dans, yoga gibi konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızla aranızda sorunlar oluşabilir. Sizin doğrunuz size. Ancak bazı kişiler kuralcı ya da egoist davranabilir. Bu kişilere karşı dikkatli olun.


Herkese iyi haftalar!

Begumtells.

207 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page