top of page

Tekrar Hoş Geldin.



O R T E R


Retro; latince “geriye doğru” demektir. Retro olan bir gezegen geri gitmiyor tabi. Yer merkezli bakış sistemini kullandığımız için geriye gidiyormuş gibi yorumlamamızı sağlıyor. Her gezegenin hızı farklıdır. Ve Güneş’e olan uzaklığı da doğal olarak belli aralıklara göre değişir.

Merkür deyince aklımıza iletişim geliyor. Bu iletişimi biraz daha açabilirsek ileteşebiliriz. Duyu, algı, araştırmalar, bilgi edinmek, paylaşmak, ifade ediş biçimi, zihinsel olarak uyarıldığımız noktalar, teknolojik konular.


Merkür, 16 Şubat'ta durağan. 18 Şubat'ta retro. 4 Mart'ta Kova burcunda gerilemeye başlıyor. 11 Mart'ta durağandan çıkıyor ve retrosu sona eriyor. 16 Mart'ta tekrar Balık burcuna geçiyor.


Retro hangi burçtaysa o burcun doğasına bir bakıp, geriye dönüp, anlamamız gereken şeyler vardır.


Merkür, Balık'ta gerilerken, zihnin dağınık olması çok normal. Geçmişe duyulan özlemi retroyla beraber 2'yle çarpın. 10’a bölün :) Bazen toparlanmak için dağınık kalmaya da alanımızın olması lazım işte.


Balık, Jüpiter yönetiminde olduğu için spiritüel konularla ilgilenmek, bu alanlarla ilgili toparlayıcı çalışmalar yapmak, yazılar yazmak için uygundur. Yardımlaşma, merhamet, şefkat duygularımız öne çıkar. Ayrıca terapi almak, çözülmeyen noktalarda aşama kaydetmek için de değerlendirilebilecek bir zaman.


Dikkat edilmesi gerekenler:Unutkanlık, alkol ve türevleri ve bunların uğraştırabileceği sağlık sorunları.


Merkür, Kova'da gerilerken retronun son zamanları Balık dönemine göre hassasiyetler daha rahat kontrol edilebilir. Olaylara realist taraftan yaklaşılabilir. Ancak grup / takım çalışmalarında iletişim problemleri ve teknolojik aletlerde sorunlar daha net görülebilir.


Astromottomuz: "Retroda Gelen, Retroda Gider."





+Nasılsın?

-İyiyim, sen?

+Ben de iyiyim. Ya en son aradığında açamadım telefonu, hafta içi görüşelim mi, bi kahve içeriz.

-Hmm tamam bi'bakayım.

+Bak bakalım..

- Tamam, hafta sonu konuşalım, yazarım.





Hafta sonu:

-Hello, akşamüstü 4 nasıl?

-: ??


Bir sonraki hafta.

+: Ya selam, geçen yazamadım. Ben bu akşam erken yatacağım ama hafta içi işten erken çıkacağım günler olacak. Hafta içi yapalım.


-OK.

. . .


Evet bu diyalogları çoğaltabiliriz. Kararlar, Merkür Balık'tayken çabuk değişebilir.

Ama pozitif taraftan çalışacak olursa; ilişkide çözülmeyen konuları konuşabilmek, yaşınızın verdiği olgunlukla hareket edebilmek için güzel zamanlardır.

Retro zamanları gelen kişiler uzun vadeli hayatlarda kalmazlar. Tekrar dönüşleri olur mu olur. Bir sonraki retroda prüzler çıkabilir. Aslında retro zamanı gelen eskilerde evrenin bize vermek istediği bir mesaj vardır: "Buradaki sorunu çözebildin mi? Zaafların nelerdi? Neleri yarım bıraktın içinde? Affedebiliyor musun?


Retroyla ilgili bilinen en BÜYÜK yanlış:


"Benim Merkürüm natalimde retro, ben etkilenmeyeceğim."

:)


Retro geriye dönüş anlamındadır. Doğum haritalarında retro doğanlar o enerjiye alışıktır demektir. Etkilenmiyor diye bir şey yok. Benim de haritamda Merkür 9.evde retro. 2-3 sene önceydi sanırım. Vize tarihim retro dönemine denk gelmişti ve sorun yaşamıştım Üzülmüş müydüm? Hayır. O geciktirici engel, o yere gitmemem için daha hayırlıydı belki de. Kim bilir.


Ayrıca; haritanızda Retro gezegenlerin vaadi yaşamınızın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkar.


Kimler bu dönemi pozitif geçirebilir?

0 – 12 derece aralığında Akrep, Balık, ve Yengeç’te ;

28-29 derecede Terazi, İkizler ve Kova’da gezegeni olanlar.


Kimler zorlanabilir?

0 – 12 derece aralığında, İkizler, Başak, Yay ve Balık’ta gezegeni olanlar ve

28-29 derecede Boğa, Aslan, Akrep, Kova’da gezegenleri olanlar.

(Merkür, bu derecelere geldiğinde, haritanızda aynı derecede olan gezegenlerle kavuşum yapacak ve kavuşumun olumlu / olumsuz çalışması haritanın dinamiklerine göre değişir. O nedenle Balık ve Kovaları iki tarafa da çalışabilecek şekilde yazdım.)


Yükselen burçlara göre Merkür retrosunun etki edeceği alanlar:

Koç: Psikoloji, ruhaniyet, rüyalar, gizli olan şeyler ve arkadaşlar.

Boğa: Arkadaşlar, sosyal çevre, organizasyonlar, meslek kazançları/maaş, planlar ve kariyer.

İkizler: Kariyer, gelecek hedefleri, patronlar, anne, yabancılarla yapılan işler, eğitimler.

Yengeç: Hayat amacı, eğitimler, yolculuklar, yabancılarla yapılan işler, yurt dışı, tv-medya, basın, reklamcılık, ödemeler, finansal konular.

Aslan: Eşin / partnerin / ortağın maddi durumu, ödemeler, krediler, ruhsal konular&psikoloji, ilişkiler, evlilik.

Başak: Özel hayat, ilişkiler, evlilik, ortaklık konuları, kontratlar, imza gerektiren işler, davalar, çalışma hayatı, sağlık.

Terazi: Çalışma hayatı, gündelik rutinler, iş düzeni, sağlık, beslenme, evcil hayvanlar, aşk, yaratıcılık isteyen işler, çocuklarla ilgili konular.

Akrep: Aşk, cinsellik, çocuklar, sanatsal konular, hobiler, aile, ev, alım-satım, tadilat.

Yay: Aile bireyleri, evle ilgili durumlar, içsel huzur, baba, sosyal medya, yakınlarla iletişim, seminerler, seyahatler.

Oğlak: Kardeş, kuzenlerle iletişim, sosyal medya, kısa yolculuklar, trafik, maddi-manevi değerler.

Kova: Para, yatırımlar, öz değer algısı, kararlar, motivasyonlar, yapmak istedikleriniz.

Balık: Kişisel girişimler, kararlar, sağlık, motivasyon, ilişkiler, kendinizi dışarı ifade ediş biçiminiz, kendi alanınız, ruhsal dünyanız.


Zaman unuttur mu?

Sadece, "o" şeyle yaşamaya alıştırır.



Begumtells.

210 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page