top of page

Turkiye'yi Onumuzdeki 3 Ay Neler Bekliyor?


Öncelikle Ankara’ya göre çıkardığım bu haritada 25 drc Başak yükseliyor. Demek ki, hizmet sektörü, kamusal alan, finans sektörü, muhasebeciler öğretmenler, yazarlar, ticaretle uğraşanlar, sağlık sektörü, eczacılık, çalışan hakları, çalışan kesimin koşullarının iyileştirilmesi (örneğin maaşla ilgili düzenlemelere gidilmesi), doğal beslenme, yiyecek tedariği, çiftçilik, ekinler, hasat, verim almak önem taşıyacak. Bankacılığın, ekonomik tüm sitemlerin sorgulanması, yeniden yapılandırılması olası gözüküyor.

Yükselen yöneticisi olan Merkür Jüpiter ile 6.evde kavuşumda. İş dünyasına yönelik olumlu gelişmeler olabilir. Hizmet ve sağlık sektörü, evcil hayvanların korunmasına yönelik ve çalışanların haklarını koruyan yeni kanunlar düzenlenebilir. Jüpiteryen temalardan; hukuk, turizm, dış ticaret, eğitim alanlarından da güzel gelişmeler kapıda. Sanatsal konularda, edebi alanlardan da başarılar elde edebiliriz. Neptün de Balık burcunda 6.evde. Belirsizlikler olacaktır. Ayrıca yükselendeki Copula Sabit Yıldızı bulunuyor. Ay Venüs Doğasındaki bu Yıldız güçlü tutkulara, görülemeyen temalara, engellere işaret eder.


Bir ingress haritada halkın o dönemdeki durumunu anlamak için Ay’ı incelememiz gerekir. Ay 29 derece Terazi’de 2.evde 11.evi yönetiyor. 5.eve çalışan Plüton ile neredeyse partil kare. Gelişim için krizlerle baş edebilmeyi anlatır bu görünüm. Borsa, finansal konular, ticari yatırımlar için mevcut olan kazanım kaynaklarının el değiştirmesi olası. Halk, çok daha para kazandığı konularda “denge” isteyecek. Uzlaşma olunmadığı noktada içsel çatışmaların sokağa dökülmesi olasıdır. Bazı grup ve kulüplerden ve meclisten çıkabilecek kararlar genç kesim, sanatçılar ve çocuklar üzerinde yaptırım gücü olabilecek bir konuysa özellikle gerilim yaratabilir. Ve maalesef çocuklarını gençlerin eğitimiyle ilgili yapılandırıcı gözüken ancak içte öyle olmadığını hissettiren gelişmeler olabilir. Toplum tarafından sevilen sanatçıların, çocukların, sporcuların sağlıkla ilgili sorunları üzebilir. Borsada, para piyasalarında ise çöküş noktasında gelişmeler yaşanabilir. Ayrıca, Ay, Merkür ve Satürn doğasındaki Izar Yıldızı ile kavuşuyor. Keskin bir zeka veren bu yıldız, halkın çoğu şeyin bilincinde hareket edebilmesini ve güçlü arzuları anlatır. Kırsal kesim ve okult konularla ilgilenenler için kazanç konusu bakalım önümüzdeki günlerde nasıl ilerliyor olacak…


Türkiye’nin dış ülkelerle olan ilişkisi ise bu periyotta yılın en dikkat çeken konusu olacak. Açıkçası haritanın 7.evine düşen Güneş’in zorlayıcı açısı olmaması sevindirdi. Uluslararası düzeyde iş birliklerine yönelik konular konuşulabilir. Diplomatik tavırlarla aracı olabiliriz. Ancak yine de Güneş ve Ay arasında açı yok. Halk ve yöneticiler arasındaki ilişki birbirinden uzak, görülemeyen noktada. Özellikle liderlerin 1-2 Nisan civarı dikkatli karar alması gerekebilir. Ayrıca sağlık açısından kafa, baş bölgelerine, damarlarda pıhtılaşma yaratan durumlar, siyatik, limpatik sistemi kan dolaşımlarıyla ilgili sorunlar yaşamaları olası gözüküyor.


Venüs ve Mars bireysel özgürlüğü anlatan Kova burcunda yerleşmiş haritanın 5.alanında. 8.ev Uranüs ile sert açıda. Öncelikle; eğlence anlayışlarımızı değiştirecek tarzdan yeni mekanlar açılabilir. Yeni nesil tiyatrolar, sporlar, eğlence merkezleri, hobi alanları, atölyeler; farklı ve çok daha zamanın ötesinde. Diğer taraftan; özellikle kadın ve çocuk haklarına yönelik protestolar artabilir. Sanatçılar, tekstille uğraşanlar, eğlence ve moda sektöründe olan kişiler finansal açıdan çalkantılar hissedebilirler. Halkın galeyana gelmesi olası. Operasyonlar, grevler olabilir. Ve hatta yöneticilerin ya da askeri yöneticilerin alabileceği bir yanlış karar ülkeyi beklenmedik bir savaş ortamına götürebilir. (Dilerim olmaz)


Astrometeorolojik açıdan baktığımızda da olumsuz hava koşulları ve depremler için de bu önümüzdeki dönem tetikleyici. Özellikle 30 Nisan ve 16 Mayıs sabit burçlarda gerçekleşecek tutulma dönemleri önem taşıyor.


Dilerim, güzel bir dönem geçiririz.


Begüm Bayraktar

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.




78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page