top of page

Turkiye'yi Onumuzdeki 3 Ay Neler Bekliyor?




21 Haziran itibariyle önümüzdeki 3 aylık periyodu anlatan mevsim giriş haritamız yukarıda. Haritada 22 derece Başak yükselmekte. Hasat, ekinler, çiftçilik, hizmet sektörü, sağlık, hijyen, sosyal dayanışma/yardımlaşma, muhasebe, finans, memurlar, üretimle ilgili konular öne çıkıyor. Dispozitör Merkür İkizler’de haritanın uluslar arası işler, öğretim üyeleri, dış işleri bakanlığı/bakanı, göç, medya ve yayın yöneticileri, dini yerler, mahkemeler, üniversiteler, seyahatler alanında. Demek ki önümüzdeki 3 ay boyunca bu konular Türkiye’nin gündeminde olacak. Özellikle gençleri yabancı ülkelere gitmesi, göçmenlik konusu dikkat çekici olacaktır. Şükür Merkür zarar gören bir konumda değil… Yönettiği burçta güçlü. Gazetecilerimiz, yazarlarımız, akademisyenlerimiz adlarını dünyaya duyurabilir. Ödüller kazanabilir. Basın yayın alanında da olumlu gelişmeler bekliyoruz.


Yükselende Alkes ve Denebola Yıldızları aktif. Peyzaj mimarı, kanal inşaatçıları iklim değişiklikleri ve çevre düzenlemeleriyle ilgili de gündemleri konuşabiliriz. Bu alanlardaki seminerler, toplantılar çok ses getirebilir. Bu noktada Greenpeace gibi şirketler rağbet görebilecek işler yapabilir. Çevreyi korumak üzerine sözlü ve yazılı belgeleri konuşabiliriz. Kanal İstanbul Projesiyle ilgili de hızlı gelişmeler olabilir ve deniz ve sularla bağlantılı ticari işler de hızlanabilir. Sağlığa, çalışmaya, üretken olmaya bu 3 ay özen göstereceğiz! Toplum olarak…


Sondördün fazında girdiğimiz bu ingress harita, sorumluluk alınabilecek aktif bir 3 ayı gösteriyor. Bitirilen projeler halka sunulabilir. Toplum için bir şeyler yapma arzusu yükselecek. Farkındalık ciddi anlamda artıyor. Toplumun inançlarını, ideolojilerini sorgulama evresi geliyor diyebiliriz. Ayrıca, bu evre, reformist evredir. Oğlak ve Kova enerjisine benzer. Geleneksel olana sahip çıkıp yeni olanı değerlendirmek ister. Toplumsal olaylara adayış vardır. Finansal astrolojiye göre “Sessiz evrenin başlaması”dır bu faz. Bu 3 ay boyunca yaptığımız her şeyden sonuç alabileceğimizi unutmayalım. Pes etmek yok o yüzden.


Ay, halkın durumunu anlatıyor. Öncü ve ateş elementi olan Koç’ta konumlanmış olması halkın yeni şeyleri başlatma, inisiyatif alma duygusunun yüksek olduğunu gösteriyor. Halkın hararetli… Motivasyonu yüksek. Ani parlayabilir. 7.evde Güneş ile kare Jüpiter ile kavuşum enerjisini taşıyor. Jüpiter’in büyütme prensibini düşünürsek hükümet (Güneş) ile uyuşmazlık, geçmiş olaylardan kaynaklanan stresler, içsel çatışmalar, ülke içi sınıf ayrımları, kadınlara yönelik muhalefetler, dış ilişkilerde sorunlar artabilir. Kamuyla ilgili bazı konular da problem yaratabilecek etkide.

Kısacası, halk ve yöneticiler arasında rekabet, stres, gerginlik var.

Ay’ın Jüpiter ile olan etkileşimi olumlu yönde çalıştığında; kadın haklarıyla ilgili hukuksal gelişmeler, gıda sektörü, denizcilik, gemicilik alanlarında gelişmeler ve ekonominin kalkınması adına imkanların gelişmesinden bahsedebiliriz. Doğum oranlarında da artış görülebilir.


Güneş haritanın tepesinde. Evet, ülke yöneticilerin gücünü gösteriyor. Hükümet gücüne güç katabilir. Ancak Güneş 12’yi yönetiyor. Bu güç pekiştirme, dernek, vakıflar, kapalı yerler, huzurevleri, cezaevleri ile ilgili bağlantıda olabilir. Ülkede idari meselelerde değişimler olabilir. Maaşlarla ve emekli kesimle ilgili çıkan haberler halk arasında kaos yaratabilir. Mc’de yerleşmiş olan Capella, iş hayatında değişkenlik; bakanların değişmesi, atamaların değişkenlik göstermesi verebilir.


Satürn Venüs karesi dikkatimizi çekiyor tabii. Venüs 9.evde Boğa’da 2 ve 9’u yönetiyor. Satürn de Kova’da 6.ev girişinde, 5 ve 6.evleri yönetiyor. Dini ve tarihi yerlerin restarasyonları can sıkabilir. Din ve inançlarla ilgili, sanatçılar, sporcular, çocuklar, hobi alanları, konserler, yuvalarla ilgili engelleyici, kısıtlayıcı haberler olabilir. İşten çıkarmalar, grevler olabilir. Ülkece hazinemizde, parasal konularda sıkıntılarımız var. Parasal daralmalar; Venüs Satürn karesinde çok olasıdır. Piyasanın düşmesi, ekonominin zayıflaması, alım gücünün düşmesi, paramızın değer kaybetmesi maalesef ve maalesef diyorum. Ülke yöneticileri tarafından yaptırımlar olabilir. Ve bir de evcil hayvanlarla ilgili kısıtlayıcı kurallar konulabilir.

Venüs, 7.ev girişindeki Neptün ile olumlu sayabileceğimiz bir açıda. Petrol, deniz, kimya, yağ endüstirisi, dış ülkelerle sevkiyat anlaşmalar konusunda da önemli gelişmeleri getirebilir.


Mars’ın konumu ise dış ödemelerin artabileceği yönünde. Faiz oranlarının artması, vergi artışları mümkün. Cerrahların, metal ve ısıyla iş yapanların, otomotiv sektörü, diş hekimleri, demir çelik endüstrisinde çalışanların sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Suikast, cinayetler, kazalar, yangın ve ölümler olabilir.


Önemli tarihler; 20 Temmuz ve özellikle 15-16 ve 19-20 Ağustos ve 2-3 Eylül dikkat edilmesi gereken zamanlardır. Paranızı, malınızı, mülkünüzü boldlu yazılan tarihlerde özellikle koruyun.


Begüm Bayraktar.

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.



109 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page