top of page

Turkiye'yi Onumuzdeki 3 Ay Neler Bekliyor?



Türkiye'nin önümüzdeki 3 aylık periyodunu inceleyeceğim Ankara'ya göre çıkardığım Ingress haritasında 28 derece Aslan yükselmekte. Ve bu derece önemli. Regulus Yıldızı ile kavuşumunu anlatıyor. Regulus Kraliyet Yıldızları'ndan birisidir. Brady'e göre de gökyüzündeki yüce yıldızlarından birisidir ve Feridun ile ilişkilidir. Feridun başarılı bir Kral olmasına rağmen intikam peşine düşünce bütün krallığını kaybeder. Düşmanlıktan kaçındığı takdirde büyük başarı ve potansiyel vaadi vardır. Askeri başarı ve idari güçlü de ilgilidir. Aslan burcu ise Dünya Astrolojisi'nde liderler, yöneticiler, otorite, oyuncular, sanatçılar, çocuklar, çocukların eğitimi, oyun ve oyuncak dünyası ve satışı/pazarlaması, şov dünyası, tiyatrolar sinemalar, eğlence merkezleri ile ilgilidir. Bu bahsettiğim noktalarla ilgili verilen kararlar eğer diktatörce sert olursa yıkım kaçınılmazdır. Plüton da Oğlak'ta 5.evde ve Ay'a 150lilik yapmakta. Aslan'ın doğasında risk vardır. O yüzden bu konularda dikkatli olmanın gereğini vurguluyor haritada. Aksi halde halk (Ay Aslan ve Ceres ile kavuşumda Asc'ye çalışıyor) daha çok sesini çıkaracaktır. Ceres yani diğer adıyla Demeter doğurganlık, beslenmedir. Yeniden doğuşun toprak anasıdır. Birinci eve çalışırken kabul görmek için verici olması adına bir inanç geliştirir. Ay ile birlikteyken halkın duygusal anlamda enerjisinin çok yüksek olduğunu

özellikle gıda, anne çocuk konuları, fiziksel ve ruhsal beslenme alışkanlıkları ile ilgili ihtiyaçların karşılanması anlamına gelmektedir. Yani diyeceğim o ki halk çok güçlü bu 3 ay.


Güneş Terazi'de retro Merkür ile 2.evde kavuşum yapmakta. 8.ev Jüpiter Koç rx ile karşıt. Jüpiter'in büyütme etkisi olduğunu düşünürsek, ve Güneş de maddi manevi değerler alanında çok net, harcamaların artabileceği yönünde bir yorum getirebiliriz. Vergiler ve borçların ticari anlamda zarar getirmesi olasıdır. Ticaretle uğraşanlar, medya sektöründe çalışanlar, taşımacılık, ulaşım sektörü, öğretmenler, yazarlar, akademisyenler ve hukukçuların maaşlarıyla ilgili alınan kararlar hemen yürürlüğe girmeyebilir. Bankalarda meydana gelen dolandırıcılıklar, skandallar olasıdır.


Mars İkizler 11, Neptün Balık rx 8'de ve uzaktan kareleri var. Meclisteki tartışmalar fiziksel yaralanmalar, kavgalar mümkün. Bazı partilerde bölünmeler olabilir. Mars'ın Rigel ile kavuşması perspektifi geniş tutmaya çalışırken, yerleşik fikirlerle çatışma halini anlatıyor. Ayrıca halktan birisinin, benimsediğimiz bir oyuncunun, sanatçının parti içerisinde yükselişine de şahit olabiliriz. Mars Neptün kareleri tatsızdır. Perde arkası oyunlar, skandallar, suçlar, yasadışı işler, gizli oyunlar, yalancılık, hırsızlıklar ilgilidir. Alkol ve türevleriyle ilgilidir. Cinayetlerdir. Ayrıca ruhsal çalışmalara dayalı iş yapanların skandallarını da anlatır. Ve bir de salgın hastalıklar görülebilir. Hastane, hapishane ortamları ve hayvanlarla ilgili de çıkan yasaların belirsizliği söz konusu.

Güzel bir şeyler söyleyerek devam edeyim;


Venüs Uranüs (9.ev 10'a çalışıyor) üçgeni; Venüs Başak'ta, Uranüs Boğa'da. Ancak Venüs düşüşte bir de 2.evde. Lüks tüketime dikkat. Ancak her şekilde yüksek eğitim, uluslararası işler, uzay, uçak, teknoloji alanından yeni fikirlerle sesimizi duyurabilir. Yeni teknikler ve yöntemler ele alınabilir. Hukuksal alanda ise liberalleşmenin daha ön plana çıktığı bir dönem olabilir. Venüs ayrıca Denebola Yıldızı ile kavuşuyor. Kurallara aykırılıktır. O yüzden farklı fikirler sürtüşmeleri tetikleyebilir. Ve bir de erken seçime gidilebilir.


Bu Ingress harita boyunca, iki tane önemli tutulma deneyimleyeceğiz. Ekim ve Kasım'daki tutulmalar 3 - 9 aksını etkileyecek. 25 Ekim Güneş Tutulması 3.evinde, 8 Kasım Ay Tutulması 9.evde Kuzey Ay Düğümü ve Uranüsün üzerinde. Yozlaşmalar, kanun dışı hareket ve eylemlere şaşırma, inandığımız değerler dışında gelişen temalara şaşırmak olası. Çıkan yasalar şaşırtabilir. Eğitim, öğrenim, seyahatler, bilgi paylaşımı, hukuksal konular, yolculuklar, telefonlar, seyahatlerle ilgili temalar gündemde Ve bazı telefon konuşmaları, videolar da yine şaşırtabilir.


Begüm Bayraktar.

ASA, MAPAI,


Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi

201 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page