top of page

Turkiye'yi Onumuzdeki 3 Ay Neler Bekliyor?

Güncelleme tarihi: 18 Ara 2022


Yukarıda çıkarıp paylaşmış olduğum harita ülkemizin Kışa Giriş Ingress Haritası'dır.


O derece Terazi yükselmekte. Terazi, hak- hukuk, demokrasi, birliktelik, adalet kavramlarına işaret eder. Ahenk ve uyumu anlatır. Diplomasidir. Dengeyi bulabilmektir. Demek ki gündemimizde bu konular olacak. Asc Ceres'e gelen Jüpiter karşıtlığı, tarım gıda konularında artan fiyatlara tepkinin yüksek olabileceğini ve belki de bu konuda yükselen seslere hukuki yükümlülükler getirebileceğini anlatıyordur. Yükselen yöneticisi Venüs haritanın 4.evinde ve Oğlak burcunda konumlanmış. Özellikle toprak tarım, maden ürünleri, çiftçilik, emlak sektörü, gayrimenkul işleri, alım*satım konuları, toprak ürünleri ve bu ürünlerden nasıl kazanç sağlanabileceğine dair hukuksal konular gündemde olabilir. Venüs ayrıca Dünya Astrolojisi'nde müslümanlar, nüfus artışı oranı, kadınlara ait konulardır. Feminizme vurgu büyüyebilir. Venüs Kiron karesi özellikle kadınlarla ilgili çıkan yasaların hukukun üstünlüğü tartıştırabilir


Halkın durumuna baktığımızda ise, Ay Yay burcunda 3.evde ve kapanış fazında. Kapanış fazları bitirme sonlanma, biraz da içe çekilme, adama ve karmayla ilgilidir. Bırakmak istenilen alışkanlıkları geride bırakabilme becerisidir. Ancak buradaki görünüm, halkın özellikle sosyal medya üzerinden inandıklarını savunmasını gösteriyor. Ancak kısıtlama ve kapanmalar özellikle gazete, dergilere, medya kuruluşlarına, online / internet üzerinden yapılan engellenmelere dikkat etmek gerekir. Bazı seyahat acentalarının da kapanması, eğitim, habercilik, yayıncılık, lojistik, taşıma, alanlarında savunma mekanizması çabası olası duruyor. Ayrıca bazı demiryolları, motorlu araçlar, hava taşımacılığıyla ilgili haberler de halkın tepkisini çekebilir. Komşu ülkelerle ilgili alınan kararlar halkın sosyal medya üzerinden mücadele gündemlerinden birisi olabilir.


Yönetici konumunu anlatan Güneş ise haritanın dip noktasında Oğlak burcunda. 1-7 akslarına t karesi var. Jüpiter'den de dik bir açı alıyor. Ülke yöneticileri halkın gücü için daha çok çalıştığını gösterebilir. Maden kaynakları, tarım ürünleri ile ilgili kararlar gelebilir ve arazi sahiplerini ilgilendiren yeni yasalar olabilir. Muhalefet partilerinin de daha çok güçlenmesi mümkün duruyor. Yabancı ülkelerle işbirlikleri konusunda müsrif harcamalar dikkat çekebilir. Hukuksal sorunların büyümesi ve bu sorunları çözmek önemli olacaktır diye düşünüyorum. Hukuki davaları bir hayli konuşacağız çünkü. Vergi artışları da kapıda diyebiliriz.

Plüton ve Merkür'ü incelediğimde kendi içgüvenliğimizi sağlamak için etkin kararlar alabiliriz. Hatta ülkemizdeki topraklar, araziler, enerji sistemleri daha da değerlenebilir. Binalarım alım satımına hareket gelebilir. Ve yukarıda da belirttiğim üzere muhalefet partilerin iletişimi, reklamları çok ses getirebilir. Ancak her şekilde içsel çatışmaya, şiddetli olaylara, teröre karşı güvenlik önlemleri de tam olmalı.


Satürn Kova burcunda 5.evde ve sert açı almıyor. (Uzaktan uranüs karesi var) Bu iyi hbaer. Ama Satürn başlı başına Satürn zaten :) Kova özgürlüktür. Yaratıcılıktır. Gençlerin, çocukların olduğu bir alanda. Sanat merkezlerinin, sporcuların olduğu bir alanda. Spor merkezlerine, sanat mekanlarına düzen gelebilir. Ancak gençlerin, çocukların, sanatçıların, sporcuların depresyona dikkat etmesi gerekir. Hayattan keyif almak için bir durumun içerisinde kaybolmamak belki mantık gütmek güzel bir başlangıç olabilir. Bilim ve matematik alanıyla ilgili de gelişmeler yaşayabiliriz.


Mars'ın konumu ise, yurtdışında okuyan/çalışan öğrenciler ve dış ticaretle ilgili efor sarfedilebilecek konuları gösteriyor. Tersaneler, havaalanlarında, uçaklarla ilgili tatsız haberler, kazalar yangınlar olası. Üniversitelerde tartışmalar din üzerine olabilir ve tansiyonlar yükselebilir. Özellikle miting alanlarında da. Bazı hukukçuların bilim veya din adamlarının da hastalıkları /ölümleri de olası durmakta.


Uranüs'ün durumu, dış borçların artmasına ancak burada destek alarak bir misyon belirleme gerekliğini de gösteriyor.


Neptün'ün konumu ise sağlık ve hizmet alanında, çalışanlarla ilgili belirsizlikleri anlatıyor. Antidepresan kullanımlarında artış olabilir.


Dilerim, güzel bir dönem geçiririz.


Begüm Bayraktar.

ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi

97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page