top of page

Tutuluyoruz.




23 Aralık Haftası


Bu haftanın en önemli olayı 26 Aralık'ta 4 derecede Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması. Öncelikle tutulmalar hayatlarımızda bir şeylerin form değiştirmesi adına güçlü göksel olaylardır. Değişim olmadan gelişim gösteremeyiz. Tutulmaların doğası itibariyle hayatlarımızda yeniye yer açılabilir. Ve Güneş tutulmaları radikal değişimler verirken, ay tutulmaları daha çok psikolojik düzeyde etkili olur. Önümüzdeki Güneş tutulması öncü bir burçta olacağı için etkisini bir ay önceden almaya başladık. Ve tutulmayı takip eden bir ay boyunca da etkisi sürecektir.


Tutulmayı anlamak için olduğu burcun doğasını anlamak gerekiyor. Oğlak burcu, ciddi, geleneksel, kuralcıdır. İş, ekonomi, parasal konular, sistem düzen isteyen durumlar hayatlarımızda belirgin olacak diyebiliriz. İş adamlarıyla ilgili önemli, hayati önemli haberler duyabiliriz. Büyük firmaların gidişatı yön değiştirebilir.


Tutulmanın yöneticisi Jüpiter, tutulmaya eşlik ediyor. Jüpiteryen bir tutulma diyebiliriz. Jüpiter büyüme verir ancak Oğlak burcunda yerleştiği için burada kısıtlı bir büyümeden söz edebiliriz. Temkinli yaklaşmak, plan yapmaktan bahsedebiliriz. Ancak sorumluluk alarak, gerçekçi yaklaşarak durumlara bir büyüme olabilir. Yani fırsatlar doğal yollarla değil, emekle gelişecektir. Hayatınızın her alanı için bu böyle aslında. Yengeç -Oğlak aksında gerçekleşen bu yılki tutulmalar; genel olarak duygusal konularda da emeksiz sevgi olmuyor dedirtti.


Tutulma güney ay düğümü tarafında olduğu için bırakma temasının ortaya çıkmasını görüyoruz. Size iyi gelmeyen veya hayatınızda "work" etmeyen şeyleri geride bırakabilirsiniz. Psikolojik olarak da bir düşüşlük yaşanabilir. Haftasonu gerçekleştirdiğimiz güneş tutulması workshopunda bu konuya astropsikolojik açıdan değindim ve bazı önerilerde bulundum. Detaylı olarak haftaiçinde storylerden paylaşacağım. Ancak şunu belirtmek isterim ki; pozitif beklentilerimizi yitirdiğimiz durumlarda, hemen aksiyon almak yerine önce olayı anlayabilmek, nefes alabilmek, bedene odaklanabilmek çoğu şeyi değiştiriyor. Duygu tanımını yapabilmek, o an gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu anlayabilmek gerekiyor. Ruh bedenle bir. Bedenin ihtiyaçları ruhunun ihtiyaçları. Dengeyi kaybedebilirsin. Bırak, kaybet. Bazı şeylerin toparlanması için dengeni kaybettiğin günler de olur. En nihayetinde nefes aldığın , aldığımız sürece bir şeyler devam ediyor. Devam edebildiğini görmek, o durumun kalıcı olmadığının sinyallerini de veriyor. O nedenler günlük rutinlerinizi devam ettirmeye devam edin. Üzgün de hissetseniz, deep deep down da olsanız sizin bir parçanız. Mutlu olduğunuz zamanlardaki gibi düşüş yaşadığınız zamanları da görün ve kabul edin.


Uranüs, tutulmaya üçgen yapıyor. Uranüs, radikal değişimleri, farkındalıkları temsil ettiğinden, hayatlarınızda yapılandırılmayı bekleyen noktalar ani şekilde gelişebilir. Ve Uranüs şuan retro. Uranüs retrosunda, neyi nasıl farklı yapabilirdik üzerine bir çe dönüş yaşarız. İçsel ani farkındalıklar yaşarız. Uranüs'ün tutulma derecesine denk geleceği 8 - 9 Mart'ta tutulma etkisi tetiklenecektir. Ve Uranüs haritanın dip noktasında olduğundan; toprak kaymaları, depremler olabilir, gizli hazineler, kuleler, kalelerle ilgili birtakım haberler alabiliriz; çiftçilikle ilgili konularda da gelişmeler yaşanabilir.

Son olarak Oğlak vücutta uzuv olarak; cilt, kemik, diz, deri, diş ve pankreas ile alakalıdır. Satürn ise vücudun iskelet sistemini yönetir. İncinmelere, kırılmalara, kaşıntı ve yaralara dikkat etmek gerekebilir.


Haftanın Günlere Göre Değerlendirmesi


Pazartesi, Ay çoğunlukla boşlukta. Önemli işleri 19:34 sonrasına bırakmakta fayda var. Güneş Kiron karesinin de etkileriyle egosal çatışmalar yaşanabilir. Salı günü ise Ay, Yay burcunda ilerleyecek. Ay’ın Venüs ile yaptığı güzel açının etkileriyle güne keyifli uyanabilirsiniz. İlişkiler açısında da pozitif bir gün. Ancak 23:53 civarına dikkat; Ay Neptün karesi etkin olacak. İstediğiniz bir konu üzerine düşüşlük yaşayabilirsiniz. Ve yine aynı saatlerde Güneş Uranüs üçgeninin etkisi hissedilmeye başlanacak. Çarşamba gün geneline yayılan bu etkide, yaratıcı fikirlerle fark yaratabilirsiniz. Değişen koşullara rahatlıkla adapte olma gücü verebilir. Patronlarla, hayatınızda otoriteyi temsil eden kişilerle ilgili sürpriz, sevindirici haberler alabilirsiniz. Çarşamba günü Ay Yay burcundaki transitine devam ediyor. Eğitimlerle, bilgilerle, ticari konuşmalarla yoğun olabilirsiniz. 14:18 ‘de Ay Merkür kavuşumu, sözleri iyi ifade edebilme becerisi taşıyor. Yani birisiyle konuşma yapmak, anlaşmalar, sözleşmeler için değerlendirilebilir. 14:18 sonrası Ay’ın önünde temel bir açısı kalmayacak. Perşembe gecesi 00:45’te Ay Oğlak burcuna geçiş yapacak. Sabah 05:44’te Ay Uranüs üçgeniyle güne heyecanlı, aksiyonlu başlayabiliriz. Sabah 08:12 Halkalı Güneş Tutulması meydana geliyor. Tutulmada, Ay, Jüpiter ile kavuşuma gidiyor olacak. Ancak Jüpiter hem Oğlak’ta yani büyümeyi kolay koşullarla getirmiyor; hem de Güney Ay Düğümü ile kavuşumda. Yani work etmeyen şeyleri bırakma teması yüksek. Ve Ay’da tutulma sonrasında Güney Ay Düğümü ile kavuşuma gidiyor. Geçmişin yükleri bi’gitsin artık… Cuma Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Ciddi, sorumluluk bilinciyle hareket edebileceğimiz bir gün. Ay’ın Satürn ve Plüton ile kavuşumları iç sıkabilir. Akşam saatleri Ay Mars sekstiliyle daha enerjik hissedilebilir. Cumartesi, 00:02-08:20 arasında Ay boşlukta. Neyse ki uykudayız bu saatlerde. Sonrasında Kova burcuna geçiş yapıyor. Yalnız kalmamak, yeni bir şeyler öğrenmek, konuşmak, arkadaşlarla vakit geçirmek için güzel bir gün olabilir. Öğle saatleri rutin dışına çıkmanız gereken haberler alabilirsiniz, programlar bozulabilir. Ay Uranüs karesi şaşırtabilir. Pazar sabahı 05:06 Ay Venüs kavuşumu, haftayı güzel etkilerde kapatabilmemize yardımcı. Partnerinizle keyifli vakit geçirmek, hatta kendinizi şımartmak, masajı, spaydı vs. , değerlendirilebilecek bir gün. 07:54’te Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Artık düşüncelerimizde ve konuşmalarımızda gerçeklikten uzaklaşmayacağımız bir zaman dilimine giriyoruz.


Ay Boşlukta!


Ay'ın boşlukta olması en basit anlamıyla; herhangi bir gezegenle açısının bulunmaması demektir. Ay boşluktayken kendinizi nedensiz sıkkın hissedebilir, işleriniz havada kalabilir. O nedenle yeni bir işe başlamak yerine, yarım kalan işleri tamamlayın. Önemli konuşma ve görüşmeler için boşluk evresini tercih etmeyin.


Ay’ın bu hafta boşlukta olacağı zamanlar:

23 Aralık 06:25 - 19:34

25 Aralık 14:18 - 00:45

27 Aralık 00:02 - 28 Aralık 08:20


Tutulma / Burç Yorumları

( yükseleninize göre okuyun)


Koç: 10.evinizden etki alıyorsunuz. Kariyer, gelecek hedef ve planlarınız şekilleniyor. Kısıtlı olsa da bir büyüme gelişim sağlanabilir. Merkür'ün de etkisiyle yapacağınız anlaşma ve sözleşmeler için fırsatlar sağlayabilir. Venüs, arkadaşlar , sosyal çevre alanından keyifli gelişmeler verebilir.


Boğa: 9.evinizden etki alıyorsunuz. Seyahatler, uluslararası işler, eğitimler odağınızda olacak. İnandığınız değerlerle ilgili yeni bir vizyon, bakış açısı kazanabilirsiniz. Venüs 10.evinizde ; önemli kişilerle görüşebilirsiniz. Üstlerinizle iyi ilişkiler kurabilirsiniz.


İkizler: 8.evinizden etki alıyorsunuz. Ödemeleri beklediğiniz paralar, krediler, ortaklaşa kazanımlar, psikolojik değişim süreçleri odağınızda. Parasal yapılandırmalara gidebilirsiniz. Borç kapamak için elinizden para çıkışlarınız olabilir. Veya kredi başvurularınızı değerlendirebilirsiniz. Venüs 9.evinizde; seyahat ve eğitimler alanında keyifli gelişmeler yaşanabilir.


Yengeç: 7.evinizden etki alıyorsunuz. Evlilik, ilişkiler, sözleşmeler odak noktanızda. İlişkide size iyi gelmeyen durumları fark edebilirsiniz. Bazı ortaklıklar bozulabilir. Aslında iyi giden bir ilişki için durum analizi yapılıp, o ilişkinin daha da sağlamlaşabilmesi için toksik kısımlar geride bırakılabilir. Ancak zorlayan, sürüncemede olan bir ilişkiniz varsa ayrılabilirsiniz. Venüs 8.evinizde; parasal konularda fırsatlar verebilir.


Aslan: 6.evinizden etki alıyorsunuz. Çalışma ortamınız, iş hayatınızla ilgili düzenlemeler yaşanabilir. Birlikte iş yaptığınız insanlar değişebilir. Görev değişimleri olabilir. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Venüs, ilişkiler ve anlaşmalar, imza gerektiren işler konusunda destekleyiciniz.


Başak: 5.evinizden etki alıyorsunuz. Aşk hayatınızda önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Çocuklarınızla iletişiminizi gözden geçirecek olabilirsiniz. Aslında hem aşk hem çocuklar hem de hayattan keyif aldığınız konularda sorumluluk alacaksınız. Venüs, iş hayatınızla ilgili fırsatlar verebilir. Yaratıcı işlerden başarı sağlayabilirsiniz.


Terazi: 4.evinizden etki alıyorsunuz. Aile, ev, baba, geçmiş ve psikolojik olarak olarak derinleriniz odağınız. Aile bireylerinizle bir konuyu çözmek üzerine masaya yatırabilirsiniz. Geçmişe ait size yük gelen bir konuyu da geride bırakabilirsiniz. Venüs , aşk, hobiler, keyifler, sanatsal konular, çocuklarla ilgili gelişmelerden yana fırsatlar verebilir.


Akrep: 3.evinizden etki alıyorsunuz. Yakın çevrenizde bir şeyler değişiyor olabilir. Ve yakınlarınızla ciddi konuşmalar yapabilirsiniz. Eğitimler, yazışmalar, kısa yerlere yolculuk planları gündeminizde. Kendimi daha iyi nasıl ifade ederim üzerine düşünebilirsiniz. Başlamayı düşündüğünüz bir eğitimle ilgili ciddi ciddi bir karar alabilirsiniz. Venüs, aile , evle ilgili konulardan maddi manevi destek sağlayabilir.


Yay: 2.evinizden etki alıyorsunuz. Parasal konuları, yatırımlarınızı değerlendirme vakti. Paranızı kontrollü harcamaya ihtiyaç duyacaksınız. Hesabınızı iyi yapın, Ve pek tabii bu tutulma kendi değerinizle ilgili daha ciddi konuşacağınız, belki de kendi değerinize uyanacağınız bir tutulma olacak. Venüs, yakın çevrenizden, kardeş, kuzenlerden, seyahat fırsatlarından tatlı haberler verebilir.


Oğlak: Hayatınızı yenileme vakti. Sağlığınız, duruşunuz, motivasyonlarınız, kararlarınız, hedefleriniz, kişisel girişimleriniz yeni bir ben diyeceğiniz bir tutulma. Eski kalıpları, işlemeyen tüm durumları fark edip, bırakıyorsunuz. Fırsatları değerlendirirken, ilişkilerinizde özellikle karşı tarafla empati kurabilmeye özen gösterin. Veya ortaklık konularınız varsa. Venüs, parasal anlamda size destek çıkıyor.


Kova: 12.evinizden etki alıyorsunuz. Gizli olan şeyler açığa çıkabilir. Gizli düşmanlara dikkat. Ancak bu tutulma zararlı alışkanlıklarınızı geride bırakmak adına harika olacak. Duygu durumlarınızı gözlemleyin. Geçmiş endişe ve problemlerle yüzleşmek, negatifinizi boşaltacak. Venüs, "ben" dediğiniz konularda size destek çıkacak.


Balık: 11.evinizden etki alıyorsunuz. Sosyal çevreniz, arkadaşlar, gelecek planları, meslek kazanımları odağınızda. Arkadaşlarınızla iş konuşmaları yapabilirsiniz. Sosyal çevreniz değişebilir. Bu tutulmada psikolojik açıdan derinleşebileceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz.


Herkese iyi haftalar,

Begumtells.

251 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page