top of page

Şimdi Konuşmaya Başlıyoruz İşte...


30 Kasım İkizler Burcu'nda Parçalı Ay Tutulması


30 Kasım 12:29'da İkizler burcunun 8 derecesinde Parçalı bir Ay Tutulması meydana gelecek. Ay Tutulmaları birer Dolunay oldukları için "tamamlanma" enerjileri taşırlar. Anlamını bulmak isteyen konular netleşir, görünür olur. Psikolojik açıdan ise "tamam" dediğimiz durumlar yaşarız. Ancak bu tutulma değişken bir burçta gerçekleşeceği için, gerek duygu dünyamız gerekse gündelik rutinlerimiz de değişkenlik gösterecektir. Yaptığınız programlar çok çabuk bozulursa şaşırmayın... Duyacağınız haberlere de... Veya gündem bir şekilde hızlı akacaktır.


Tutulmayla beraber özellikle etki alacak alanlar; eğitimler, yasal süreçler, ulaşım, seyahat sektörü, tv-medya, sosyal medya, internet, telefon, basın, her türlü iletişim kanalları, havacılık, ticaret, satış-pazarlama, zihinsel süreçler, sinir sistemleri.


Merak etmek, araştırmak, öğrenmek isteyeceğimiz bir sürece girdik. Instagram, facebook, tiktok gibi sosyal medya alanlarında alternatifler çoğabilir.


Tutulma, Türkiye Astroloji Haritası'nın 12.evine denk düşüyor. Ve Sonbahar Ingress haritasında yer vermiştim, kapanma, izolasyon, hastaneler, hapishaneler, psikolojik açıdan etki aldığımız bir dönemdeyiz zaten. Sağlık açısından çok dikkatli olunması gerekiyor. Medikal Astrolojiye göre de bu tutulmada solunum sistemi, akciğerler, omuz, kollar hassasiyet taşıyor. Damarlarda tıkanıklıklar açısından tetikleyici olabilir. Covid'in bu kadar maalesef yayıldığı bir zamandayken çok ama çok dikkatli olmamız gerekiyor.


Tutulma Kuzey Ay Düğümü tarafında gerçekleşiyor. Yani geliştirilmeyi bekleyen tarafları anlatıyor ki bu tutulmanın ana teması "iletişim." Kuzey Ay Düğümü'nün döngüsüne göre bu tutulmaya benzer tarih bizi 20 Kasım 2002'ye götürüyor. O dönemde hayatınızda olanları bi'düşünün derim. Şimdi için bir rehber, yol sunabilir.


An haritasında yükselen Kova ve yöneticisi Satürn Oğlak, son derecelerde ve 12.evde. Gizlilik içeren temaları, endişeleri, bastırılan duyguları gösteriyor. Satürn'ün Merkür ile uyumlu bir açısı var. Bilgide kalıcılık, gelecek planları için derin araştırmalarla önemli anlaşma ve sözleşmeleri gündeme getirebilir. Özellikle tv-medya- basın, yayın, eğitmenler, ticaretle uğraşan kişilerle ilgili. Ve din, şifa, ezoterik bilgiler, okült konular, semboller, topraktan çıkartabilecek gömüler vs. de gündeme haber olarak oturabilir. Kutsal yerler, din adamlarıyla ilgili de haberler alabiliriz. Ve psikolojik açıdan ise özellikle endişe ve korkuları beslemek yerine, değişen durumları kabul edebilmek, esnek olmak son derece fayda sağlayacaktır.


Güneş ve Ay haritanın 4-10 aksında hizalanıyorlar. Geleceğe dair hedefler tekrardan gözden geçirilmeyi bekliyor. İşin işleyiş tarzının yön değiştirmesi -daha çok teknolojiyi işin içerisine katmak gibi- mümkün. Ev, yaşanılan yer, özel hayat, aile ve kariyer, planlar arasında da bir denge kurulması hatta sınırların, seçimlerin belirlenmesi yönünde de etkiler var.


Tutulmada en dikkat çeken görünümlerden biri de, Neptün'ün düğümlere kare yapıyor olması. Neptün'ü bir sis perdesi gibi düşünün. Ve üzgünüm, Neptün'ün karesi dağıtan etkidedir. Sis perdesini kaldıracak, gerçekleri gösterecek etkide çalışır. Ve gerçekleri görmek her zaman kolay yolla olmayabilir. Yüklediğiniz anlamlar gerçeklere bir beden bol gelir. Ve bunu da bir hayal kırıklığıyla fark edebilirsiniz. İşte o üzerine oturmayan anlamlar şimdi yerini bulmak üzere yola çıktı. Bu noktada netlik her zaman olmasa da çoğu zaman iyidir demek yerinde olacak sanırım. Ve Ay Düğümlerinin olduğu yerde "evrenin / sistemin vardır bir bildiği" demek de gerekebiliyor... Ve son olarak buradaki düğümlerin bize anlatmak istediği şey "İnanç geliştirdiğiniz durumları şimdi sorgulama zamanı."


Antares ve Aldebaran! Kraliyet Yıldızları, biri Doğu'nun biri Batı'nın Nöbetçisi. Dürüstlükten ödün verilmezse, bir şeyi fanatik hale getirmeden ilerlenirse başarı gelir. Lütfen yalan söz söylemeyin. Dürüst olun. Takıntı yapmayın. Aşırılıklarınızı görün, fark edin. Ve ona göre hareket edin ki farkındalıklarınız pratiğe döküldüğünde 'farkındalık' olsun.


Venüs Uranüs karşıtlığı. Ani çekimler olabileceği gibi ani ayrılıklar da gündeme gelebilir. Eğer bu aralar ilişki başlıyorsa evet 'birden' dediğiniz durumlar olabilir. Ancak ilişkin içerisinde ani haberlerle yön değişimlerinin de olabileceğinin bir kez daha altını çiziyorum. Parasal açıdan da kontrollü olmakta fayda var. Ani durumlar, iniş çıkışlar olabilir. Ancak sanatsal açıdan bu görünüm çok yaratıcı fikirleri açığa koymak için destekleyici çalışabilir.


Uranüs Güneş ve Venüs Ay 150' derecelik dediğimiz benim ise "gerçekleri gör açısı" dediğim bir görünüm var. Tüm bu gelişen durumlar içerisinde görülmeyen gerçeklerle yüzleşmeyi tetikliyor.



Unutmadan...


Tutulma ilk 1 ay içerisinde yoğun etkisini gösterir.


Tutulmanın tetikleneceği tarihler ise, 7 Aralık 2020, 22 Aralık 2020, 27 Şubat 2021, 19 Mart 2021 şeklindedir.


Farkındalıklarınızın mantıklı seçimlere dönüşmesi dileğiyle.


Begüm Bayraktar.


ASA, MAPAI,

Profesyonel Astroloji Derneği Kurucu Üyesi.


186 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page